xnview sučelje full screen

XnView je po mnogima jedan od najboljih programa za pregledavanje, organiziranje i konvertiranje slika i fotografija.

Značajke

Značajke ovog programa su na zavidnoj razini pogotovo što podržava gotovo 400 različitih slikovnih formata zapisa. Program je besplatan za korištenje za kućne korisnike, odnosno nekomercijalnu upotrebu.

xnview sučelje 1

Osim za pregledavanje i organiziranje XnView poput FastStone Image Viewera i  Irfan Viewa ima i neke osnovne alate za digitalnu obradu slika poput mogućnosti podešavanje veličine, rotiranja, izrezivanja (crop), kao i opcije za podešavanje osvjetljenja, kontrasta  i gamme.  Program nudi i mogućnost dodavanja filtra i raznih efekta, opciju definiranja dubine boja (Colors depth), konvertiranje između slikovnih formata.

XnView sučelje

Sučelje XnView je slično ostalim programima ove namjene. S lijeve strane se nalazi izbornik mapa i datoteka dok se u sredini prikazuju minijature slika iz odabrane mape, a slike se mogu prikazivati i u obliku trake na dnu prozora ili preko cijelog prozora.

Korisnicima će se svidjeti i mogućnost skupne obrade fotografija, a ova opcija služi da većem broju slika odredite istu veličine ili isti formata.  Za svaku pohvala je i podrška jer za program možete preuzeti upute ili posjetiti forume za podršku.

xnview sučelje 2

XnView je dostupan za Windowse i možete ga preuzeti na ovoj stranici, a moguće je i preuzeti i portabilnu verziju koja se može izvoditi s vanjske memorije poput USB stickova. Od sličnih programa svakako pročitajte opise ACDSee, Paint.Net i Photoscapea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here