Google Fotografije za Android dobivaju nove filtere

Prije nekoliko mjeseci Google nas je obavijestio da ukida neograničenu pohranu fotografija i videa u Google Fotografijama u visokoj kvaliteti od 1.6.2021.  

Onima kojima nije dovoljno 15 GB prostora za pohranu svojih datoteka, moći će taj prostor proširiti putem One usluge. Ti korisnici osim dodatnog prostora dobiti će i pristup boljim značajkama za uređivanje fotografija u ovoj aplikaciji.

- Oglas -

Trenutno aplikacija ima nekih 30-ak opcija za uređivanje fotografija uključujući mogućnost obrezivanja, promjene perspektive, stabiliziranja i primjene raznih filtara.

Također, moguće je podesiti osvjetljenje, kontrast i toplinu videa pa svi koji nemaju mogućnost korištenja naprednih alata za video obradu Google Fotografije su dobar početak.

Osim ovih značajki, pretplatnici će moći koristiti i napredne tzv. „Super filtere“ kakve imaju vlasnici Pixel telefona. Potpomognuti s Googloevim strojnim učenjem ovi filteri mogu uljepšati fotografiju s samo jednim dodirom.

Osim filtera pretplanici imaju mogućnosti i dodavanja „bokeh“ efekta zamućenja pozadine na portrete koji nisu snimljeni u portretom načinu, kao i podešavanje osvjetljenja.

Za korištenje ovih dodatnih opcija potrebno je imati uređaj s Android 8.0 ili novijom verzijom softvera i minimalno 3GB radne memorije.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

Designcap – besplatna aplikacija za izradu plakata i letaka

U posljednje vrijeme na internetu se mogu naći razne online aplikacije putem kojih možete...

5 najboljih web stranica za obradu fotografija

Ukoliko nemate pri ruci, odnosno na svom računalu, nekakav softver za uređivanje slika kako bi...

Microsoft Paint više neće dolaziti s Windowsima

Na jesen nas očekuje nova velika nadogradnja Windowsa 10 koje će se zvati Fall...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...