Google fotografije logo

Prije nekoliko mjeseci Google nas je obavijestio da ukida neograničenu pohranu fotografija i videa u Google Fotografijama u visokoj kvaliteti od 1.6.2021.  

Onima kojima nije dovoljno 15 GB prostora za pohranu svojih datoteka, moći će taj prostor proširiti putem One usluge. Ti korisnici osim dodatnog prostora dobiti će i pristup boljim značajkama za uređivanje fotografija u ovoj aplikaciji.

Trenutno aplikacija ima nekih 30-ak opcija za uređivanje fotografija uključujući mogućnost obrezivanja, promjene perspektive, stabiliziranja i primjene raznih filtara.

Također, moguće je podesiti osvjetljenje, kontrast i toplinu videa pa svi koji nemaju mogućnost korištenja naprednih alata za video obradu Google Fotografije su dobar početak.

Osim ovih značajki, pretplatnici će moći koristiti i napredne tzv. „Super filtere“ kakve imaju vlasnici Pixel telefona. Potpomognuti s Googloevim strojnim učenjem ovi filteri mogu uljepšati fotografiju s samo jednim dodirom.

Osim filtera pretplanici imaju mogućnosti i dodavanja „bokeh“ efekta zamućenja pozadine na portrete koji nisu snimljeni u portretom načinu, kao i podešavanje osvjetljenja.

Za korištenje ovih dodatnih opcija potrebno je imati uređaj s Android 8.0 ili novijom verzijom softvera i minimalno 3GB radne memorije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here