paint.net sučelje

Ukoliko ste u potrazi za programom za uređivanje slika koji ima više mogućnosti od Microsoftovg Painta, a Adobeov Photoshop vam je preskup, onda je Paint.net možda program za vas.

Paint.net radi isključivo na Windows operativnim sustavima, a radi se o open-source programu solidnih mogućnosti.

Paint.net – Sučelje i opcije

Sučelje je slično kao i u većini programa ove namjene, na vrhu se nalazi izbornik s opcijama, dok se u sredini nalazi odabrana fotografija. Za razliku od ostalih besplatnih programa za uređivanje fotografija ovaj podržava i slojeve. Program u sebi ima alate za sve učestale radnje koje se obavljaju kod obrade slika, poput odrezivanja dijela slike, rotiranja, podešavanja veličine i izradu kolaža.

Kako bi i početnici bili zadovoljni, tu je i nekoliko predefiniranih efekata, kao i napredne opcije poput uklanjanje efekta crvenih očiju s fotografija. Ipak, ovaj program nema toliko mogućnosti kao napredni GIMP ili Photoscape koji u sebi sadrži mnogo više efekata i filtra.

Sistemski zahtjevi

Sistemski zahtjevi su minimalni, dovoljno je računalo s procesorom od 800 MHz, 512 MB radne memorije i Windowsi XP ili noviji. Paint.net možete besplatno preuzeti s službene stranice, a instalacijska datoteka iznosi 4 MB.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here