Fotor sučelje

Ukoliko nemate pri ruci, odnosno na svom računalu, nekakav softver za uređivanje slika kako bi obradili vaše fotografije kao vrlo dobra alternativa mogu poslužiti i online alati za tu namjenu. Dovoljno je da imate stabilnu internet vezu i zabava može početi 🙂


Fotor je zasigurno jedna najpopularnijih web stranica za uređivanje slika. Sliku možete „uploadati“ s svog računala, ali i putem Dropboxa ili Facebooka. Fotor je opremljen s “1-Tap Enhance” opcijom kojom s jednim dodirom možete automatski dotjerati neku fotografiju.

Osim ove opcije, Fotor ima ugrađene alate za izradu kolaža, dodavanje teksta, izrezivanje dijela fotografije, dodavanje okvira i naljepnica.

Od osnovnih opcija Fotor sadrži mogućnost podešavanja osvjetljenja, kontrasta, zasićenosti i oštrine ali i naprednije opcije za podešavanje ekspozicije, sjena i RGB krivulje.

Fotor

Pixlr Editor

Po mnogima najbolja web servis za uređivanje slika je Pixlr Editor. No dolazi s jednom velikom manom a to je što za njegovo korištenje potrebno je imati instaliran Flash Player koji polako postaje stvar prošlosti. Kako ovaj dodatak nije podržan na mobilnim uređajima onda ćete Pixlr Editor moći koristiti isključivo na računalu.

Ukoliko imate instaliran Flash player na vašem računalu onda s ovom web aplikacijom možete koristiti  i razne napredne opcije za uređivanje slika – slojeve, maske,alate za odabir i kao i sve ostalo što biste očekivali od vrhunskog programa za slike.

Pixlr Editor

Improve Photo

Glavna zadaća Improve Photo alata je, kao što mu i naziv kaže, poboljšanje fotografije. Za razliku od Fotora koji ima“1-Tap Enhance” ova stranica nudi dvije razine poboljšanih slika, pa sami možete odabrati onu koja vam se više sviđa.

Glavna namjena ove opcije je uklanjanje nedostataka na fotografijama lica, poput akni ili pjega. Dovoljno je fotografiju s računala uplaodati na Improve Photo i odabrati jednu od dvije ponuđene opcije poboljšanja i to je to.

Improve Photo

Aviary

Aviary također sadrži paket alata za obradu slika, a osim na računalu dostupan je i u obliku aplikacije za iOS i Android.
Jednom kada učitate sliku na Aviary na vrhu sučelja nalazi se izbornik s korisnim alatima podijeljenih po kategorijama. Ovdje ćete pronaći sve alate kojima možete poboljšati neku fotografiju – od automatskih do onih za fino podešavanje.

aviary sučelje webAviary je opremljen s raznim okvirima, foto filtrima, naljepnicama kao i alat za dodavanje teksta na fotografiju.

Aviary

Google Fotografije

Google Fotografije osim za neograničenu pohranu slika i videa mogu poslužiti i kao online alat za dotjerivanje fotografija.

Ovdje nećete pronaći neke naprednije alate za obradu slika, ali Google Fotografije sadrže desetak foto filtra, mogućnost podešavanja svjetline, boje, kao i  mogućnost zakretanja i izrezivanja slike. Algoritam za automatsko poboljšavanje fotografija je među boljima, a Google konstantno unaprjeđuje ovaj servis novim značajkama.

Google Fotografije

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here