Fotor desktop sučelje

Fotor je relativno nova online aplikacija za brzinsko uređivanje slika dostupana putem web sučelja na adresi www.fotor.com . Osim putem weba servis je dostupan i za Android i iOS putem mobilne aplikacije.

Fotor sadrži cijeli set alata za digitalnu obradu slika, alat za izradu kolaža, kao i mogućnost skupnog uređivanja slika.

Putem opcije „1-tap enhance“ moguće je automatski podesiti oštrinu, svjetlinu i kontraste. Fotor može poslužiti i za jednostavno i brzo mijenjanje veličine (resize) i izrezivanje dijela slike (crop). Osim automatskog poboljšavanja, program sadrži opcije i za ručno podešavanje svjetline, kontrasta, zasićenja i oštrine putem slidera. U Fine tune opcijama nalaze se alati Exposure, Highlights, Shadow za napredna podešavanja.

Aplikacija je, poput Pixlr, opremljena s desetak predefiniranih foto filtra, kojima se može namjestiti jačina putem slidera, a svi koji žele mogu umetnuti već gotove oblike u svoje uratke. Tu je alat za unos teksta na sliku koji sadrži 20-ak atraktivnih fontova.

Spajanje slika u kolaže i izrada covera za društvene mreže

Putem opcije Collage, moguće je spojiti više slika u jednu u obliku kolaža, namjestiti im boju i okvira, odrediti zakrivljenost ruba fotografije.

Fotor kolaži

Osim navedenih Fotor sadrži i neke dodatne značajke poput kreiranja covera za Facebook, YouTube, Google+, LinkedIn i About.me društvene mreže. Dovoljno je odabrati za koju od navedenih društvenih mreža trebate napraviti cover i aplikacija će sama prilagoditi veličinu odabrane slike za tu društvenu mrežu.

Napravljene radove možete jednostavno s jednim klikom podijeliti na Facebooku, Twitteru, Google + i ostalim servisima. Najveći nedostatak Fotora je mogućnost unošenja više slika iz iste mape s računala putem drag-and-drop metode, već se slike moraju unijeti ručno.

Alati Cards i HDR zahtjevaju prethodnu registraciju, a prvi služi za izradu čestitki, dok drugi služi za kreiranje HDR efekta na fotografijama.

Za korištenje programa potrebno je imati solidnu internet vezu s toga ovaj program preporučamo isključivo za brzinsko editiranje slika manjeg formata, dok za ozbiljnije projekte bolje je koristiti alate poput Photoshopa, Gimpa ili Photoscapea koji se izvode direktno na računalu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here