google fotogafije logotip

Upravo je izašla nova verzija Google Fotografija za Android. Novina u ovoj verziji je olakšano uređivanje slika po uzoru na iOS aplikaciju. Ova aplikacija je predstavljena prošle godine i nudi neograničenu pohranu slika i videa.

Sada kad uređujete slike putem Google Fotografija aplikacija će automatski pohranjivati svaku izmjenu tako da će korisnici moći vratiti u bilo koji korak uređivanja ili potpuno ukloniti sve korake. Ovakvu mogućnost već imamo na Snapseed aplikaciji za uređivanje slika na Android uređajima.

Nova verzija uvodi još jednu korisnu značajku. Prije svaki put kada bi uredili neku fotografiju aplikacija bi automatski dodala novu kopiju slike, pa bi se znalo dogoditi da imate istu sliku u nekoliko različitih verzija što je bespotrebno zauzimalo prostor na mobitelu. Sada više to nije slučaj, jer ćete imati samo jedan primjerak slike no zato ćete se moći vratiti u bilo koji korak uređivanja i poništiti ga ili promjeniti.

Google Fotografije su prije nekoliko dana uvele pametne albume. Jednom kada snimite nekoliko slika na istoj lokaciji aplikacija će automatski ponuditi kreiranje novog albuma s oznakama lokacije na karti gdje su fotografije snimljene. Za korištenje ove mogućnosti potrebno je imati uključenu opciju određivanja lokacije na vašem mobilnom uređaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here