PIXLR uređivanje slika

Pixlr je online program koji kombinira grafičko dizajniranje s alatima za digitalno uređivanje slika. Ukoliko imate potrebu na brzinu urediti neku sliku, promijeniti joj dimenzije, podesiti boje i kontrast onda je ovaj Pixlr program za vas.

Na Pixlr se pristupa putem ove stranice, gdje se mogu odabrati 3 različita potprograma – Editor,  Express i O-matic.

Značajke programa

Da bi se program pokrenuo potrebno je imati instaliran Flash player. Program je namijenjen neprofesionalcima koji imaju osnovne potrebe za uređivanje slika. S obzirom da se radi o cloud servisu s ovim programom se ne mogu uređivati RAW slike namijenjene za ispis na primjerice plakatima. Dakle, glavna namjena Pixlra je uređivanje fotografija za njihovo objavljivanje na društvenim mrežama poput Facebooka, Flickra ili Photobucketa.

Editor – Alat za uređivanje slika

Ovaj potprogram je namijenjen za napredniju grafičku obradu i na ovom. Sučelje podsjeća na Adobeov Photoshop, no uz nešto manje naprednih opcija. Ipak, oni manje zahtjevni će ovdje pronaći alate poput pencil toola, wand toola, gradient toola, sharpen toola, smudge toola, alata za korekciju red-eyea, alata za upisivanje teksta.

U gornjoj alatnoj traci korisnici na raspolaganju imaju i dodatne opcije i alate, poput layera (slojeva), naprednog podešavanja boja, kontrasta, zasićenja, balansa, automatskog podešavanja nivoa boja i sl.

Osim navedenog u ovoj traci se nalaze i već dobro znani foto filtri poput Blura, Noisa, Sharpena, Glamour Glowa i ostalih.

Prilikom snimanja slika, program, osim na računalo, nudi i opciju objave slike na Facebooku i Flickru ili pohranu u Picassu.

Express

Ovaj alat je zamišljen da korisnici s par klikova mišem urede dimenzije slike, dodaju  efekte, okvire, naljepnice, napišu tekst na sliku i sl. Pixlr Express može poslužiti i za izradu foto kolaža.

Pixlr Express

Pixlr O-matic

O potprogramu Pixlr O-matic smo već ranije pisali, a ovaj alat je vrlo sličan Instagramu i služi za dodavanje raznih foto efekata.

Svi koji imaju za potrebu na brzinu urediti neku sliku ili fotografiju, a nemaju instaliran nekakav program za obradu slika na računalu, svakako preprečujemo da isprobaju ovaj servis.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here