Google Fotografije

Google je i službeno potvrdio da će Photos (Fotografije) sada biti dostupne kao posebna aplikacija, odvojena od Google+ društvene mreže, kao što smo i najavili ranije ovog tjedna.

Na svojoj I/O konferenciji ljudi iz tvrtke su objasnili kako su Photos aplikacija gdje ćete spremati svoje kolekcije fotografija i videozapisa, a imaju mogućnost automatskog organiziranja i mogućnost dijeljenja putem raznih društvenih mreža.

Naravno, automatski backup s mobitela, tableta, računala ili memorijskih kartica kamere je također uključen u cijelu ovu priču, a aplikacija će sve ovo sinkronizirati s Google Drive cloud servisom kako bi vaše slike i video zapisi vam bile dostupne bilo kad s bilo kojeg uređaja u vašem posjedu.

Na prezentaciji je prikazano kako je veoma jednostavno prebaciti se s najnovijih do najstarijih fotografija jer aplikacija automatski kronološki slaže fotografije, a podržane su i neke naprednije opcije poput automatskog poboljšavanja, podešavanja kontrasta, svjetline ili dodavanje vinjeta. Tu je još i 15 predefinirani foto efekata po uzoru na Pixlr, kojima dodatno možete proljepšati svoje uratke, kao i opcija za rotiranje.

Neograničen prostor

Veći dio ove priče je bio poznat već neko vrijeme, međutim Google je sve iznenadio kada su najavili kako će svi korisnici ovog servisa imati neograničen prostor za pohranu videa i fotografija i to za fotografije kvalitete do 16 MP i video zapise snimljene u kvaliteti do 1080p.

Nove Google Fotografije su dostupne već danas putem weba, Androida i iOS-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here