Google Fotografije – neograničena pohrana slika i videa

Google je i službeno potvrdio da će Photos (Fotografije) sada biti dostupne kao posebna aplikacija, odvojena od Google+ društvene mreže, kao što smo i najavili ranije ovog tjedna.

Na svojoj I/O konferenciji ljudi iz tvrtke su objasnili kako su Photos aplikacija gdje ćete spremati svoje kolekcije fotografija i videozapisa, a imaju mogućnost automatskog organiziranja i mogućnost dijeljenja putem raznih društvenih mreža.

- Oglas -

Naravno, automatski backup s mobitela, tableta, računala ili memorijskih kartica kamere je također uključen u cijelu ovu priču, a aplikacija će sve ovo sinkronizirati s Google Drive cloud servisom kako bi vaše slike i video zapisi vam bile dostupne bilo kad s bilo kojeg uređaja u vašem posjedu.

Na prezentaciji je prikazano kako je veoma jednostavno prebaciti se s najnovijih do najstarijih fotografija jer aplikacija automatski kronološki slaže fotografije, a podržane su i neke naprednije opcije poput automatskog poboljšavanja, podešavanja kontrasta, svjetline ili dodavanje vinjeta. Tu je još i 15 predefiniranih foto efekata po uzoru na Pixlr, kojima dodatno možete proljepšati svoje uratke, kao i opcija za rotiranje.

Neograničen prostor

Veći dio ove priče je bio poznat već neko vrijeme, međutim Google je sve iznenadio kada su najavili kako će svi korisnici ovog servisa imati neograničen prostor za pohranu videa i fotografija i to za fotografije kvalitete do 16 MP i video zapise snimljene u kvaliteti do 1080p.

Nove Google Fotografije su dostupne već danas putem weba, Androida i iOS-a.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

Google Fotografije za Android dobivaju nove filtere

Prije nekoliko mjeseci Google nas je obavijestio da ukida neograničenu pohranu fotografija i videa...

Android Q je Android 10

Google je objavio da ovogodišnja verzija Androida će imati jednostavan naziv Android 10, a...

Google obustavlja poslovanje s Huaweijem

Iako smo se nadali da se to neće dogoditi Google je odlučio obustaviti poslovne...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...