programi za gledanje filmova

Za gledanje filmova na računalu postoje brojni besplatni ali i komercijalni programi. U ovom članku ćemo se fokusirati na besplatna rješenja s obzirom da većina njih nudi gotovo iste značajke kao i komercijalna. Za ovu namjenu odabrali smo programe koji podržavaju prikaz titlova.

VLC Media Player

VLC Meda Player je jedan od najpopularnijih programa za gledanje multimedijalnih sadržaja na vašem računalu. Najveća prednost ovog VLC Media Playera je što nema video formata koji ovaj program neće uspjeti pokrenuti s obzirom da većinu kôdeka dolazi s VLC-om.

VLC Media Player logotip

VLC podržava širok raspon platformi  – Windowsa, MacOS-a, raznih Linux distribucija, Android, Windows Phone i iOS uređaja, tako da gotovo nema uređaja na koji ne možete instalirati ovaj player.  Jedina mana ovog programa je što ne nudi automatsko preuzimanje titlova bez dodatne ekstenzije.

BS.Player Free

BS Player koristi preko 70 milijuna korisnika diljem svijeta. Korisnici na raspolaganju imaju BS.Player Free dakle besplatnu verziju i BS Player PRO komercijalnu verziju. Komercijalna verzija nudi nekoliko dodatnih opcija poput snimanja videa u datoteku, prikaz teleteksta i uređivač titlova.

Većini korisnika za gledanje filmova  će biti dovoljna i besplatna verzija, a velika prednost ovog programa je što nudi automatsko preuzimanje titlova s nekoliko stranica tako da nećete morati sami tražiti ih po internetu.

BS Player

I BS.Player podržava velik broj video formata, a prilikom instalacije sami možete odabrati koje kôdeke želite instalirati na vaše računalo. Jedini problem BS.Playera je što je imao problema s prikazom videa snimljenih s starijim mobilnim uređajima i što prilikom instalacije potrebno je onemogućiti Conduit aplikaciju koja je u biti malware.

BS.Player je dostupan za Windowse i Android uređaje.

GOM Media Player

GOM Media Player je prije nekoliko godina bio jedan od najpopularnijih programa za gledanje filmova, a imao je u to vrijeme i najbolje sučelje, no u proteklo vrijeme je izgubio svoju popularnost.

gom player Screenshot

Podržava sve popularne video formate, a ukoliko vam zatreba možete preuzeti i vanjski kôdek za pregledavanje nekog video formata putem integriranog Codec Findera.

Za razliku od BS.Playera GOM Player ne podržava automatsku pretragu titlova, već će te titlove morati pronaći sami. Glavna prednost ovog programa je što zauzima samo 25 mb i može se pokrenuti i na starijim računalima. GOM Player je dostupan isključivo na Windowsima.

KMPlayer

KMPlayer ili skraćeno KMP je solidno rješenje za gledanje filmova ali i ostalih video zapisa na računalu i mobitelu. Dostupan je za Windowse ali i za Android i iOS mobilne uređaje. I KMPlayer već u sebi sadrži velik broj kôdeka tako da nećete imati potrebu za njihovo ručno preuzimanje, što nije slučaj s titlovima jer ćete njih ipak morati sami skinuti i ručno učitati.

kmplayer opcije

Ukoliko želite možete putem mobilne aplikacije streamati video zapise s računala na pametni telefon. Kao i BS.Player i ovaj ima problem što prilikom instalacije morate biti oprezni kako ne bi instalirali neke neželjene aplikacije.

AnyMP4 Blu-ray Player

Ovaj program je namijenjen reprodukciji video sadržaja s Blu-ray diskova. Osim navedenog podržava i MP4, MTS, M2TS, TS, MKV, MXF video formate, a putem AnyMP4 Blu-ray Player možete gledati  i 1080p HD videa.

AnyMP4 Blu-ray Player

Za razliku od gore navedenih AnyMP4 Blu-ray Player nije besplatan, no nije ni skup jer košta 30-ak US $. Prije kupnje savjetujemo da preuzmete trial verziju pa da ocijenite da li vam se isplati ili ne.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here