AIMP4 sučelje programa

AIMP je jedan od boljih audio playera za Windowse, koji podržava sve popularne audio formate. Nakon hibernacije Winampa koji već duže vrijeme nije dobio novu verziju, iako se očekuje ove godine, AIMP je postao i više nego dobra alternativa.

AIMP je prvi puta izašao još 2006 godine, a sam naziv je dobio po ruskom programeru koji ga je razvio  Artemu Izmaylovu (Artem Izmaylov Media Player). Nedavno je izašla četvrta generacija ovog audio playera, a gotovo svaki mjesec izađe nova verzija kojom se pokrpaju bugovi i uvedu neke novine.

Program je relativno malen i instalacijska datoteka zauzima oko 8 MB. Podržani su .APE, .MP3, .WAV, .OGG, .MPGA, .UMX, .MOD, .MO3, .WV .IT, .S3M, .MTM, .XM, .FLAC, .MP4, .M4A, .M4B, .MPC, .AAC, .OPUS, .DSF, .DFF, .TTA audio formati, a osim za reprodukciju glazbe s računala AIMP 4 se može koristiti i za slušanje internet radija, kao i za snimanje radio programa.

AIMP – dodaci

Od dodatnih opcija AIMP ima 18-pojasni equalizer za podešavanje reprodukcije zvuka, ugrađene efekte, podršku za snimanje playlista, kao i mogućnost tagiranja pjesama i uređivanje njihovih informacija.

Ukoliko vam se ne sviđa zadani izgled programa s službene stranice mogu se preuzeti brojni skinovi putem kojih možete kompletno promijeniti izgled sučelja AIMP-a. Zajednica na tim stranicama je vrlo aktivna u kreiranju raznih dodataka za program koji se također mogu besplatno preuzeti. Tu se mogu naći dodaci za Youtube, SoundCloud kao i razni dekoderi.

Podržani operativni sustavi Windows Vista, 7, 8 (8.1) i Windows 10, a osim za Windowse, program se može koristiti i na Androidima. Oni koji ne žele program instalirati na računalo mogu koristiti portable verziju.

Kao alternativu, osim Winampa, možete isprobati Clementine jedan od programa koji je popularan na raznim Linux distribucijama.

AIMP  za Windowse

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here