VLC Media Player logotip

Izašla je nova verzija jednog najpopularnijih multimedijskih izvođača  – VLC Media Playera. VideoLAN je prije dva dana objavio kako nova verzija VLC-a donosi nekoliko novih značajki i to na svim platformama.

VLC Media Player 2.2.0 za desktop je sada dostupan za Windows, MacOS i Linux operativne sustave, a dodane su opcije poput mogućnosti rotiranja vertikalnih videa snimljenih na pametnim telefonima.

Nova verzija ima integrirane Ultra HD codece, a poboljšana je kompatibilnost i s raznim manje poznatim video formatima. Sada je moguće preuzeti i razne dodatke direktno iz samog programa.

VLC Media Player za ostale platforme

Osim za desktop,  VideoLAN je izbacio novu verziju i na ostalim platformama – Android, Windows Phone i Windows RT i ovo je prvi put da je tvrtka omogućila istovremenu nadogradnju na svim platformama na kojima je VLC Media Player dostupan.

Tako je na Macovima unaprijeđeno sučelje programa dok je na Androidu aplikacija redizajnirana u skladu s materijalnim dizajnom novog Android 5.0. Lollipopa. Aplikacije je ponovno dostupna i u AppStoreu za iOS nakon što je bila povućena iz ove trgovine prošle jeseni.

VideoLAN je već najavio slijedeću veliku nadogradnju VLC playera na verziju 3.0 koja se očekuje tijekom 2015. godine. Ova verzija bi trebala imati bolju podršku za hardwaresko i softwaresko dekodiranje i veću brzinu izvođenja na svim platformama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here