Winamp izgled

Nakon što je Radionomy kupio Winamp od AOL-a početkom 2014, očekivalo se da će popularni multimedijalni player uskoro dobiti novu verziju.

Prije toga AOL je u 2013. najavio kako će skroz ukinuti Winamp i SHOUTcast, no nakon preuzimanja od strane belgijske tvrtke Radionomy do sada nije izašla niti jedna nova verzija, tako da već nekoliko godina posljednja verzija Winampa je ona 5.666.

Iako je ova verzija posve funkcionalna i može sasvim dobro poslužiti za poslušati koju pjesmu ili slušanje internet radija, očekivalo se da bi program mogao dobiti i neke nove značajke i novi dizajn, no do današnjeg dana to se još uvijek nije dogodilo.

Vivendi grupa vlasnik Winampa

Ovog tjedna objavljena je vijest kako Vivendi grupa koja je vlasnik ili surađuje s popularnim servisima poput Dailymotiona, Ubisofta i Deezera je otkupila većinski dio dionica Radionomy grupe i samim time postala većinski vlasnik Winampa i SHOUTcasta, što su naglasili u službenom priopćenju.

Samim time za očekivati je da bi u 2016. godini mogla napokon izaći i nova verzija Winampa, a do tada, osim stare verzije, možete koristiti i alternativne programe poput foobar2000, Clementine, VLCa, KMPlayera ili AIMPa, koji se redovito nadograđuju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here