kmplayer opcije

KMPlayer je program za reprodukciju multimedije koji podržava velik broj video i audio formata. Osim navedenog KMPlayer podržava i reprodukciju s DVD i Blu-ray medija.

Instalacija

Osim instalacijske datoteke u paketu dolaze i audio i video efekti, razni dekoderi, skinovi, ekstenzije za Winamp, kao i KMP Toolbar za web preglednike. Iz ovog razloga naprednim korisnicima preporučamo da sami odaberu komponente koje su im potrebne za instalaciju.

Sučelje i značajke

Glavni prozor je nenametljivog dizajna, a na njemu se nalaze kontrole za reprodukciju. Dodatnim opcijama se pristupa putem kontekstnog izbornika. Nova verzija KMPlayera u sebi ima i mogućnost reprodukcije 3D sadržaja, a opcije za taj modul se nalaze u donjem lijevom uglu glavne trake.

Za podešavanje prikaza reprodukcije, program nudi brojene opcije poput svjetline, kontrasta, zasićenosti, nijansi, omjera. Osim podešavanje svakih od ovih stavki zasebno, moguće je odabrati i jedan od već ponuđenih predefiniranih profila postavki.

Što se tiče titlova, i ovdje je moguće odabrati nekoliko postavki poput veličine, boje, prozirnosti i sjene fontova. Od ostalih značajki tu su opcije za snimanje sadržaja u video AVI, MP4, MOV, MKV ; slikovne BMP, JPG, PNG i audio formate  MP3, AAC, OGG, WAV.

Kao što smo naveli, ovaj program može poslužiti i kao audio player i putem playlist editora je moguće dodavati albume, izvođače i pjesme u playliste, kao i spremiti playliste u KPL, ASX, M3U, M3U8 i PLS formate.

KMPlayer je potpuno prilagodljiv program u svakom aspektu, no to može otežati život početnicima koji bi se mogli izgubiti u moru pustih opcija. Velika prednost ovog programa je mala potrošnja resursa, u odnosu na ostale programe ove najmljene (BS Player, VLC media player), tako da se može koristiti i na slabijim računalima.

Program se može besplatno preuzeti na ovom linku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here