Virtual DJ 8 sučelje programa

Virtual DJ je jedan od najpopularnijih besplatnih programa za miksanje glazbe. Glazba se miksa na način da se u program učita dvije audio trake na kojima onda zasebno možete podešavati tempo, dodavati razne loopove i  zvučne efekte.

Za program je zaslužna ekipa iz Atomix Productionsa, a prva verzija je izašla još 2003. Trenutno je aktualna verzija VirtualDJ 8 u kojoj su programeri veći dio koda u potpunosti izmijenili u odnosu na prethodnu verziju kako bi program bio prilagođen modernim operativnim sustavima.

Nakon preuzimanja programa (cca. 40 mb) i njegove instalacije, Virtual DJ će vas zamoliti da unesete registrirate bilo putem emaila ili postojećeg Facebook ili Google računa, no ovaj korak možete i preskočiti.

Virtual DJ 8 sučelje programa

Ukoliko nikada niste koristili programe za uređivanje glazbe sučelje bi vas moglo malo preplašiti, no u biti Virtual DJ nije previše kompliciran za korištenje. Program i je zamišljen da ga koriste oni koji se po prvi puta susreću s ovim.

S obzirom da audio trake uređujete u stvarnom vremenu većina alata su dostupni odmah na početnom prozoru. Donji dio služi za učitavanje audio traka, dok u donjem lijevom uglu se nalazi izbornik audio datoteka na vašem računalu.

Na gornjem dijelu se po defaultu nalaze dva decka  A i B. Odabranu audio datoteku iz donjeg dijela drag & drop metodom ubacite u željeni deck. Iako program podržava do 6 ovakvih deckova, za početak predlažemo da koriste dva.

6 deckova

Nakon učitavanja možete započeti s puštanjem glazbe s svakog decka. Putem raznih slidera možete podešavati glasnoću na svakom decku podešavati tempo, podesiti neprekidno izvođenje putem loop opcije i miksanje glazbe može početi.

Za početnike svakako preporučujem da na Youtubeu pronađu tutoriale za korištenje programa putem kojih ćete lakše svladati osnove. VirtualDJ 8 je dostupan za Windows i MacOS i možete ga besplatno preuzeti s ove stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here