gom player Screenshot

Najnovija GOM Playera – 2.2.56.5181 donosi nekoliko zanimljivih značajki i opcija. Prema službenoj listi promjena, koja je objavljena danas na službenoj stranici, programeri su poboljšali reprodukciju  MOV datoteka koje su snimljene s Casio video kamerama, a dodana je i opcija automatskog prepoznavanja omjera (aspect ratio) za većinu podržanih vrsta zapisa.

Nadalje, ova verzija GOM Playera donosi i poboljšanja za MPEG 1 i 2 datoteke, OGM datoteke a ispravljen je i problem s reprodukcijom MOV datoteka ukoliko se gledaju ispod 1X brzine.

Od ostalih značajki valja izdvojiti mogućnost rotiranja prikaza za 90, 180 i 270 stupnjeva, podršku za H.265 (HEVC) video datoteke, hardversku podršku za Intel Quick Sync Video.

Za sve one koji GOM Player koriste za slušanje glazbe, novina je da se u ovoj verziji za vrijeme reprodukcije glazbenih datoteka prikazuje i album art (umjesto dosadašnjeg GOM logotipa). Naravno, ukoliko je album art pohranjen u datoteku koja se reproducira.

GOM Player radi besprijekorno na svim verzijama Windowsa, uključujući i najnoviji Windows 8.1. Program se može besplatno preuzeti s Gomlabove stranice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here