Subtitle Workshop sučelje

Subtitle Workshop je sigurno najbolji program za napredno uređivanje titlova na računalu. S ovim programom mogu se kreirati, urediti ili konvertirati razni formati titlova.

Subtitle Workshop se može koristiti i za sinkronizaciju, odnosno usklađivanje vremenskog odmaka između titla i videa. Ukoliko sami kreirate titl za neki film ili seriju tu je i spell checker za provjeru pravopisa.

Samo sučelje podsjeća na malo bolji tekstualni procesor, no program u sebi sadrži brojne napredne opcije, poput odabira frame ratea, alata za „serach and replace“ s kojim se lako mogu zamijeniti dijaktrički znakovi ukoliko ih vaša televizija ili Divx player ne podržavaju.

Glavni prozor Subtitle Workshopa se sastoji od dva glavna dijela. U gornjem dijelu je video player s vremenskom trakom koji služi za pregled u stvarnom vremenu, dok se u donjem dijelu nalaze titlovi. Svakom titlu je moguće odrediti u kojem vremenskom intervalu želite da se pokaže (show – hide).  S lijeve strane se nalazi izbornik s oznakom FPS-a, a tu je moguće odabrati između vremenskog prikaza u satima, minutama i sekundama ili frameovima.

Program podržava preko 60 raznih formata zapisa titlova i njihovo konvertiranje iz jedne vrste u drugu, što je korisno jer neki playeri ili televizori ne podržavaju sve formate titlova.

Ukoliko imate problema s korištenjem ili snalaženjem u programu, programeri su napravili opsežnu Help sekciju gdje su sve opcije i značajke objašnjene do detalja.

Subtitle Workshop se može potpuno besplatno preuzeti s ovog linka.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here