Huawei Mate 10 Pro serija

Danas je Huawei predstavio Mate 10 seriju pametnih telefona. U seriji su tri uređaja Mate 10, Mate 10 Pro i Porsche Design Mate 10.

Dva oblika

Glavna razlika je u obliku telefona, pa tako Mate 10 dolazi s 5.9“  LCD ekranom rezolucije 2560 x 1440 px, dok Mate 10 Pro dolazi s nešto većim 6“ OLED ekranom rezolucije 2160 x 1080 px. Na izgled Pro inačica djeluje manja, iako ima nešto veću dijagonalu, jer ima omjer stranica 18:9, dok standardni Mate 10 ima omjer stranica 16:9.

Razlika je u tome što Pro inačica ima skener otiska prsta smješten na poleđini telefona, dok kod standardne inačice on je smješten ispod zaslona, kao što je bio slučaj i na njegovom prethodniku.

Huawei do sada davao prednost aluminijskom pokrovu stražnjeg dijela, no ovog puta su se odlučili na stakleni pokrov.

Mate 10 stražnja strana

AI

Svi modeli su bazirani na novom Kirin 970 čipu koji sadrži Neural Network Processing Unit (NPU). Zahvaljujući ovoj AI tehnologiji uređaj može prepoznati objekte prilikom fotografiranja i automatski podesiti postavke za bolje snimke. Ovakvu sličnu tehnologiju koristi i Appleov A11 Bionic čip na novim modelima iPhonea.

Ekran na Mate 10

Ova tehnologija bi trebala pomoći u sprječavanju postupne degradacije performansi uređaja. Svi znamo da kod Androida s vremenom zna doći do pada performansi, što je Huawei označio kao jedan od većih problema. Mate 10 bi trebao sam pripaziti na alociranje resursa jer će uređaj sam predviđati ponašanje korisnika.

Standardni Mate 10 dolazi s 4 GB radne i 64 GB interne memorije, dok  Mate 10 Pro ima i varijantu s 6 GB radne i 128 GB interne memorije. Zanimljivo standardni model ima mogućnost proširenja memorije s SD karticama, dok Pro verzija nema tu mogućnost. Tu je još i Porsche Design edicija s 256 GB prostora za pohranu i 6 GB RAM-a.

Mate 10 Pro ekran

Za razliku od standardnog Matea 10, Mate 10 Pro nema audio utor za slušalice i isporučivati će se s 3.5 mm audio – USB C adapterom.

Dvije stražnje LEICA kamere

Zato je setup kamera isti na svim modelima. Otraga se nalaze dvije LEICA kamere od kojih jedna ima 12 MP senzor s impresivnim f / 1.6 otvorom blende, dok druga ima 20 MP monokromatski senzor. Na prednjoj strani Mate 10 serija ima 8 MP kameru s f / 2.0 otvorom blende.

Za svaku pohvalu je što se Huawei odlučio na najnoviju verziju Androida 8.0 Oreo koji je presvučen s novim EMUI 8 sučeljem.

porsche design mate 10

Mate 10 cijene

Cijene ne europskom tržištu su od 699 € za Mate 10, 799 € za Mate 10 Pro i astronomskih 1395 € za Porsche Design izvedbu. Standardna verzija će biti na europskom tržištu dostupna krajem listopada, dok će Pro i Porsche Design verzije biti dostupna sredinom studenog.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here