Huawei Mate 10 dizajn

Na IFA sajmu u Berlinu, CEO Huaweija Richard Yu je potvrdio da će Mate 10 kao i jača inačica Mate 10 PRO biti predstavljeni 16. listopada.

Predstavljanje će se održati u Münchenu, a ovi telefoni bi trebali zamijeniti lanjske velike hitove Mate 9 i Mate 9 Pro.

Huawei Mate 10 s Kirin 970 čipom

Mate 10 će biti prvi tvrtkin smartfon baziran na novom Kirin 970 chipsetu, koji je predstavljen upravo na ovom sajmu. Kirin 970 je baziran na 10nm arhitekturi i ima 5.5 milijardi tranzistora po kvadratnom centimetru. Procesor ima 8 jezgri, ali grafički čip Mali G72MP12 ovog puta ima 12 jezgri.

Brži od Snapdragon-a 835

Po ovim specifikacijama novi Kirin bi trebao biti znatno brži od Snapdragon 835 čipa kojeg imamo u LG V30, HTC U11 i OnePlus 5 telefonima. Čip ima i vlastitu umjetnu inteligenciju baziranu na svojevrsnoj neuronskoj mreži. Ova tehnologija bi trebala omogućiti uređajima koji koriste ovaj čip prepoznavanje lica ljudi i objekata u fotografijama i videu kao i prepoznavanje govora.

Zaslon bez rubova

Poznato je da će Huawei Mate 10 imati zaslon koji će prekrivati gotovo cijeli prednji dio telefona bez obruba po uzoru na Samsung Galaxy S8 braću, odnosno Note 8. Upravo bi ovaj model trebao biti jedan od najvećih konkurenta novom Galaxy Note 8.

Pozivnica za Huawei Mate 10 event u Minhenu

Službene fotografije nam otkrivaju da će Huawei Mate 10 imati dvije stražnje kamere smještene jedna ispod druge, a najvjerojatnije se ponovo radi o lećama koje su razvijene u partnerstvu s Leciom kao što je bio slučaj na Huawei P9, P10 i Mate 9.

Očekujemo više detalja o najnovijoj prinovi Huaweia u idućih nekoliko dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here