Android Oreo logo ljubičasta pozadina

Android 8.0 će se zvati Oreo, službeno je potvrdio Google. Prva testna verzija nove verzije Androida je izašla prije nekoliko mjeseci, a od danas je ona već dostupna na nekim Google Nexus i Pixel telefonima.

Novotarija u ovoj verziji Androida nema previše. Među najvažnijima su duplo brže podizanje sustava i bolje upravljanje pozadinskim procesima. Tako, Android Oreo minimalizira pozadinske aktivnosti aplikacija koje se najmanje koriste kako bi više radne memorije bilo na raspolaganju aktivnim aplikacijama.

Unaprijeđeno je i automatsko ispunjavanje obrazaca prilikom prijave na aplikacije, pa se sada možete mnogo brže prijaviti putem korisničkog imena i lozinke u omiljene aplikacije.

Uvodi se i „Picture-in-Picture“ način rada odnosno korištenje dviju aplikacija istovremeno. Ova značajka je već duže vrijeme bila dostupna na brojnim uređajima ali se radilo o softverskim preinakama proizvođača. Sada po prvi puta je uvedena u Android po defaultu.

Putem „Notification Dots“ sada možete brže pristupiti obavijestima neke aplikacije. Dovoljno je pritisnite točkicu s obavijestima pokraj svake ikone kako bi vidjeli novu obavijest.

Ostale novine uključuju Google Play Protect zaštitu od neželjenih aplikacija, poboljšanu autonomiju baterije i 60 novih emojia.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here