iPhone X

Samo nekoliko dana prije službenog predstavljanja nove generacije iPhonea još nije sasvim sigurno koje će točno biti oznake tih telefona.

Iako se špekuliralo o modelima 7s, 7s Plus i 8, prema najnovijim informacijama 7s modeli će imati oznaku 8. Jubilarni model s kojim bi Apple proslavio 10-godišnjicu iPhonea bi trebao imati oznaku X.

Dakle, gotovo sigurno idućeg tjedna nam stižu tri modela, od čega će dva biti nasljednici, barem što se tiče dizajna, još uvijek aktualnih iPhone 7 i 7 Plus i jedan posve novi iPhone.

Ovaj potonji više neće imati Touch ID senzor, već će se za otključavanje telefona koristiti tehnologija prepoznavanja lica. Ujedno će biti i prvi Appleom pametni telefon s OLED zaslonom, a zbog sporije isporuke ovih zaslona od strane Samsunga  analitičari tvrde da će iPhone X krenuti u prodaju tek idući mjesec. Oni su procijenili da bi cijena mogla biti čak do 1200 US $ i to u SAD-u, što znači da bi ovaj model kod nas mogao koštati i preko 10 000 kn.

Glavna razlika između iPhonea 7 / 7 Plus i 8 / 8 Plus što je ovog puta kućište presvučeno staklenim pokrovom koji bi trebao omogućiti bežično punjenje.

Za razliku od iPhonea X, ovi modeli će imati Touch ID, ali zato neće imati integriranu novu tehnologiju prepoznavanja lica. Ova dva modela će krenuti u prodaju već od 22. rujna. Srećom da potvrdimo točnost svih ovih glasina nećemo trebati dugo čekati jer službeno predstavljanje će održati već ovog utorka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here