Porsche Design Mate 9

U proteklih nekoliko mjeseci Huawei je predstavio nekoliko pametnih telefona u premium segmentu. Krajem prošle godine tvrtka je za Google izbacila Nexus 6P, zatim je početkom godine stigao Mate 8, a tijekom ove godine je stigao Huawei P9.

Mate 9 i Porsche Design Mate 9

Jučer je predstavljen i najnoviji Huaweijev telefon Mate 9, no za razliku od prethodnika ovaj dolazi u dvije izvedbe – običnoj i premium Porsche Design Mate 9.

Iako bi se po nazivu potonjeg moglo zaključiti da se samo radi o drukčijem dizajnu, ova dva telefona se malo više razlikuju.

No, krenimo s istim dijelovima. Oba  dolaze s Kirin 960 chipsetom i oba imaju dvostruke Leica kamere s 12-megapikselnim RGB senzorom i 20-megapikselnim monokromatskim senzorom s optičkom stabilizacijom.

Razlika je u dijagonali ekrana obični Mate 9 ima 5.9 inčni ekran u FHD rezoluciji, dok Porsche Design Mate 9 ima zakrivljeni zakrivljeni AMOLED zaslon u QHD rezoluciji. Obični dolazi s 4 GB rama i 64 GB interne memorije, dok Porsche Design verzija ima 6 GB rama i 256 GB interne memorije.

Huawei Mate 9 phablet

Zajedničko je za oba i baterija kapaciteta 4000 mAh, kao i novi EMUI 5.0 baziran na Androidu 7.0. Ono što nije zajedničko je cijena jer je Porsche Design verzija duplo skuplja od obične. Tako će se za običnog Matea 9 biti potrebno izdvojiti 699 €, dok će luksuzniji model koštati čak 1395 €.

Telefon će prvo biti dostupan  na tržištima Kine, Malezije, Francuske, Poljske, Njemačke, Saudijske Arabije, Italije, Španjolske, Japana, Tajlanda, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a trenutno nema informacija kada bi trebao biti dostupan na našem tržištu.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here