Prema najavama, Google je predstavio nove pametne telefone Pixel i Pixel XL, nasljednike Nexusa 5X i Nexusa 6P iz prošle godine.

Brand Nexus izgleda da odlazi u povijest, a zamjenjuje ga brand Pixel koji Google već koristi za označavanje nekih svojih prijenosnika poput  Chromebook Pixela i Pixel C tableta.

Novi Snapdragon 821 i 89 bodova na DxOMark testu

Ove godine oba telefona je izradio tajvanski HTC, a razlika je jedino u dijagonali zaslona odnosno dimenzijama uređaja. Pixel dolazi s 5 inčnim AMOLED zaslonom u rezoluciji 1080 x 1920 px, dok Pixel XL ima 5.5 inčni zaslon u QHD rezoluciji   1440 x 2560 px. Naravno, manji telefon ima i nešto jaču bateriju 2770 mAh, naspram 3450 mAh.

Google Pixel pametni telefoni

Ostatak specifikacija i značajki je identičan oba u svojoj utrobi imaju novi Snapdragon 821 chipset, poboljšanu verziju Snapdragona 820 koji pogoni većinu današnjih premium telefona.

Kao i kod Nexus serije i ova serija nemaja podršku za SD memoriju, već postoje verzije s 32 odnosno 128 GB prostora za pohranu podataka. Alternativu prijenosnoj memoriji Google nalazi u neograničenoj pohrani fotografija i video zapisa na Google Fotografije i to u izvornoj veličini.

Zanimljivo da prije nego što je i predstavljen smartfon(i) je zasjeo na vrh DxOMark rang liste najboljih kamera na telefonu i preuzeo prvo mjesto ispred Galaxyja S7 i HTC 10 s 89 bodova.

Glavna kamera ima 12.3 MP IMX378 senzor s f/2.0 otvorom blende. Na papiru to izgleda ista kamera kao na prošlogodišnjem Nexusu 6P, no Google i HTC su poboljšali HDR+ način fotografiranja, kao i stabilizaciju videa. Na prednjoj strani oba telefona imaju 8MP IMX179 kameru.

Oba dolaze s  4GB LPDDR4 RAM memorije, USB tip-C utorom, senzorom otiska prsta, Gorilla Glass 4 zaštitom na ekranu i podrškom za Google Daydream VR.

Google Pixel s Androidom Nougat 7.1 i  Google Assistant

Naravno, tu je i novi  Android Nougat 7.1 u kombinaciji s Google Assistant aplikacijom koji je u biti poboljšana verzija Google Nowa, a najavljeno je kako će nadogradnje operativnog sustava izlaziti mnogo češće nego što je to do sada bio slučaj.

Cijene telefona u SAD-u (Google Play)

U Google Play trgovini u SAD-u cijene su slijedeće:

  • Pixel 32GB 649 US $
  • Pixel 64GB 749 US $
  • Pixel XL 32 GB 769 US $
  • Pixel XL 128 GB 869 US $

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here