Samsung Galaxy S7 edge kamera

DxOMark redovito testira fotoaparate i kamere na mobilnim uređajima i prema njihovom testu novi telefon s najboljom kamerom je Samsung Galaxy S7 edge koji je pretekao Sony Xperia Z5 i Samsung Galaxy S6 Edge Plus za jedan bod.

Prema njihovoj novoj tablici novi flagship je sakupio 88 bodova, dakle za jedan bod više od Xperia Z i prošlogodišnjeg S6 Edge Plus.

Nije trebalo dugo da se Samsung rezultatima ovog testa pohvali na svojim stranicama, a kao glavnu prednost navode super brzi auto fokus i superiorne fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Iako je bilo govora da će tvrtka u ovogodišnje flagshipe ugrađivati svoj vlastiti senzor kamere baziran na BRITECELL tehnologiji, neki od modela s opremljeni i s Sonyjevim IMX260 senzorom, dok su drugi opremljeni ISOCELL S5K2L1 senzorom kojeg je napravio Samsung.

DxOMark je prilikom opsežnog testiranja uzeo u obzir sve aspekte kako za fotografiju tako i za videa. Osim gore navedenih prednosti, naveli su kako kamera novog Galaxy S7 edge daje dobru ekspoziciju i dinamički raspon i u zatvorenom i otvorenom prostoru, nizak nivo šumova u svim uvjetima, vrlo dobre detalje i balans bijele boje.

Kako se ipak radi o kameri na mobilnom uređaju ona nije svemoćna i ne može se uspoređivati s modernim profesionalnim aparatima i video kamerama, pogotovo u low-light uvjetima, pa je naveden gubitak detalja u takvim uvjetima kod videa, kao i prenaglašena žuta boja kod fotografija kao glavni nedostatci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here