Google Pixel 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona iz srednjeg segmenta bi trebao biti za 50 US$ jeftiniji u odnosu na lanjski model.

Osim perjanica Pixela 6 i 6 Pro koji bi prema nekim najavama trebali biti skuplji u odnosu na prethodnu generaciju, novi Pixel 5a će biti jeftiniji.

Prema svemu sudeći uređaj će biti dostupan za narudžbu isključivo putem Googleove online trgovine i neće se prodavati u ostalim trgovinama ni kod mobilnih operatera. Zasada je potvrđena dostupnost u SAD-u i Japanu i ostaje nepoznanica hoće li se uopće prodavati izvan tih tržišta.

Google Pixel 5a će imati 6.4 inčni zaslon, a biti će pogonjen s Snapdragon 765G čipom u kombinaciji s 6 GB radne memorije. Dolaziti će isključivo u crnoj boji (just black) i neće imati podršku za brzo punjenje. S druge strane telefon će imati 3.5 mm audio utor koji je danas postao rijetkost na pametnim telefonima.

Kamera bi trebala biti ista kao na lanjskom Google Pixel 5 i trebao bi doći s Android 11 OS-om umjesto nadolazećim Androidom 12. Ipak, sigurno će imati mogućnost nadogradnje još dvije godine odnosno zaključno s Androidom 14.

Cijena Pixela 5a bi trebala biti 450 US $.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here