Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona iz srednjeg segmenta bi trebao biti za 50 US$ jeftiniji u odnosu na lanjski model.

Osim perjanica Pixela 6 i 6 Pro koji bi prema nekim najavama trebali biti skuplji u odnosu na prethodnu generaciju, novi Pixel 5a će biti jeftiniji.

- Oglas -

Prema svemu sudeći uređaj će biti dostupan za narudžbu isključivo putem Googleove online trgovine i neće se prodavati u ostalim trgovinama ni kod mobilnih operatera. Zasada je potvrđena dostupnost u SAD-u i Japanu i ostaje nepoznanica hoće li se uopće prodavati izvan tih tržišta.

Google Pixel 5a će imati 6.4 inčni zaslon, a biti će pogonjen s Snapdragon 765G čipom u kombinaciji s 6 GB radne memorije. Dolaziti će isključivo u crnoj boji (just black) i neće imati podršku za brzo punjenje. S druge strane telefon će imati 3.5 mm audio utor koji je danas postao rijetkost na pametnim telefonima.

Kamera bi trebala biti ista kao na lanjskom Google Pixel 5 i trebao bi doći s Android 11 OS-om umjesto nadolazećim Androidom 12. Ipak, sigurno će imati mogućnost nadogradnje još dvije godine odnosno zaključno s Androidom 14.

Cijena Pixela 5a bi trebala biti 450 US $.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

Google Pixel 4a – Novi best buy telefon?

Google je danas predstavio novi smarfon iz Pixel serije – Pixel 4a koji bi...

Google Pixel 4 i Pixel 4 XL s 90Hz OLED zaslonima

Na Made by Google 2019 eventu predstavljena je nova Pixel 4 serija Googleovih pametnih...

Koliko tamni način rada štedi bateriju na pametnom telefonu?

Google je Android Developers konferenciji objavio zanimljivu informaciju koliko zapravo tamni način rada utječe...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...