povijest obavijesti na android telefonima

Obavijesti su jedna od ključnih značajki Android iskustva, ali često ih je lako slučajno povući tj. odbaciti s  sa zaslona prije nego što ste je pročitali. 

Bez obzira na to radi li se o poruci, upozorenju aplikacije ili nečem drugom, obavijesti su način na koji vaš uređaj komunicira s vama. No, što ako vam kažemo da postoji način da sačuvate sve te obavijesti na jednom mjestu?

“Povijest obavijesti” je značajka dostupna korisnicima Android uređaja koja omogućuje spremanje i pregled svih primljenih obavijesti unutar proteklih 24 sata. To znači da nećete više slučajno izgubiti važne informacije ili bitne obavijesti samo zato što ste ih slučajno povukli s zaslona ili odbacili prije nego ste ih stigli pročitati.

Aktiviranje povijesti obavijesti

Da biste iskoristili ovu korisnu značajku, prvo je morate aktivirati. Nažalost, “Povijest obavijesti” nije automatski uključena, ali postupak je jednostavan. Slijedite ove korake:

  • Otvorite Postavke na vašem Android uređaju.
  • Pronađite opciju Obavijesti.
  • Unutar postavki obavijesti, potražite opciju Napredne postavke.
  • Kliknite na karticu Povijest obavijesti.
  • Nakon što ste aktivirali ovu opciju, moći ćete vidjeti povijest svih primljenih obavijesti u proteklih 24 sata.

Pregled povijesti obavijesti

Kada aktivirate “Povijest obavijesti,” moći ćete pristupiti ovom korisnom pregledu svih obavijesti koje su vam stigle. Pregled je organiziran kronološki, počevši od najnovijih do najstarijih. Svaka obavijest bit će popraćena informacijama o aplikaciji koja ju je poslala i vremenom kada je primljena.

Važno je napomenuti da će se obavijesti prikazivati unutar “Povijesti obavijesti” tek od trenutka kada ste aktivirali tu opciju. Također, starije obavijesti, starije od 24 sata, automatski će se brisati kako bi se oslobodio prostor i održala učinkovitost uređaja.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here