Chromebook Pixel

Google je danas u Londonu predstavio prvi Chromebook s dodirnim zaslonom, super visoke rezolucije no i cijene koja je proporcionalna rezoluciji zaslona.

Chromebook Pixel  Specifikacije

Naime, za 1 049 £ (oko 9 000 kn) dobiva se Chromebook Pixel prijenosnik s 12.85 inčnim  zaslonom rezolucije 2560 x 1700 px (239 PPI, ukupno 4.3 milijuna piksela), Intel Core i5 (dual-core 1.8GHz) procesor, 4GB DDR3 radne memorije i solid state disk od 32 GB. Sve to je „upakirano“  u stilizirano aluminijsko kućište.

Osim tih 32 GB prostora na SSD-u, korisnici će imati na raspolaganju i 1 TB prostora na cloud servisu Google Drive, koji omogućava pristup ne samo s ovog prijenosnika nego i s ostalih uređaja.  Ovaj prijenosnik će biti opremljen WiFi konekcijom, dok korisnici u SAD-u će imati i mogućnost spajanja i na 4G LTE mreže.

Chromebook Pixel dolazi s Chrome OS, nedorađenim  Googleovim operativnim sustavom, a kako bi zaštitili zaslon od bijesnih korisnika ovog OS-a, on je presvučen s Gorilla Glass tehnologijom.

Što se tiče multimedije, Chromebook Pixel  je opremljen s jakim zvučnicima, 720p  web-kamerom i s čak tri mikrofona kako bi se uklonila pozadinska buka.

Uređaj će u prodaju krenuti 1. travnja, a već su moguće i predbilježbe na ovaj prijenosnik (zasad ne i u Hrvatskoj).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here