Google Daydream VR koncept

Nakon Google Cardboarda jednostavnog i jeftinog koncepta za virtualnu stvarnost, Google je na svojoj I/O 2016 konferenciji najavio novu VR platformu pod nazivom Daydream, koja bi trebala biti konkurencija Oculus Rift i Gear VR platformama.

Google pojasnio kako postojeće neke od postojećih aplikacije za Cardboard će biti kompatibilne s novom platformom. Daydream će omogućavati da programeri koriste unificirani set specifikacija i programskih sučelja kako bi napravili vlastite VR aplikacije.

Tvrtka je napravila i vlastiti headset i pripadajući daljinski upravljač koji koristi dodirno sučelje, dva dugmeta i senzor pokreta za navigaciju u VR igrama. Na prezentaciji je prikazana samo skica platforme, no konačan izgled Daydream VR je još uvijek nepoznat. Inače, Daydream kombinira hardver i softver uređaja s Android N operativnim sustavom kako bi kreirao virtualnu stvarnost. I dok Google Cardboard radi s gotovo svim Android uređajima, nova platforma će zahtijevati flagship uređaje s QHD rezolucijom zaslona.

Službeni izlazak Daydreama je najavljen za ovu jesen, no developer preview verzija za programere će izaći ranije kako bi oni imali vremena napraviti nove aplikacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here