Android Nearby Share na Windowsima

Prebacivanje podatka između pametnog telefona i Windows računala se može postići na više načina – od klasičnog spajanja preko USB-a do slanja datoteka putem e-maila ili neke aplikacije.

Google je otišao korak dalje te je razvio zgodan alat pod nazivom “Nearby Share” koji je ekvivalent popularnom AirDropu na Apple uređajima. Mnogi vlasnici iPhonea i Mac računala su već upoznati s mogućnostima AirDropa koji omogućuje brz i jednostavan prijenos datoteka između Apple uređaja

Google je prepoznao važnost ovakvog alata i želio ga ponuditi i korisnicima Androida, kako bi olakšao dijeljenje datoteka između računala i mobilnih uređaja. To je posebno korisno ako radite na projektima koji zahtijevaju brzo slanje fotografija, videa ili drugih vrsta datoteka. Alat je dostupan svima koji koriste Android 6.0 i novije uređaje, dakle ako ne posjedujte muzejski primjerak Nearby Share bi trebao raditi bez problema na vašem smarfonu.

Ovaj alat je neko vrijeme bio u beta sustavu testiranja, a sada je i službeno dostupan i za Windows operativni sustav. Važno je napomenuti da se ne radi o Microsoft Nearby Share alatu koji je već duže vrijeme dostupan i služi za prebacivanje podataka između Windows računala pogonjenim Windowsima.

S Nearby Shareom možete slati fotografije, videozapise i praktički bilo kakve vrste datoteka između Windows računala, Android telefona i Chromebooka. Najbolje je što su u tom procesu svi vaši podaci end-to-end enkriptirani tako da nema brige oko toga da bi netko mogao njuškati po vašim datotekama.

Korištenje je vrlo jednostavno, instalirate Android Nearby Share s ovog linka. Zatim se prijavite s svojim Google računom kojeg koristite na telefonu. Provjerite da li je na telefonu uključena opcija Nearby Share i podešeno da je telefon vidljiv uređajima u blizini.  

Zatim računalu jednostavno povučete i ispustite datoteke s računala i one će se prebaciti na vaš Android pametni telefon ili tablet. Aplikacije će prebaciti datoteku ili cijelu mapa a možete vidjeti i procijenjeno vrijeme do kojeg će transfer biti gotov.

Dodamo da je su podržani Windows računala sa 64-bitnom verzijom sustava Windows 10 i novijim, dok računala bazirana na ARM arhitekturi nisu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here