Paint.NET 4.0 sučelje

Nakon skoro 6 godina, tvrtka dotPDN LLC je izdala Paint.NET 4.0 novu verziju ovog popularnog programa za digitalnu obradu slika.

Radi o jednom od najpopularnijih besplatnih programa za ovu namjenu, a nova verzija bi trebala maksimalno iskoristiti moderne višejezgrene procesore, a dodane su neke nove značajke korisnicima koji posjeduju Windows 7 i 8 operativne sustave.

Paint.NET 4.0 – Novine

Radi novog rendering engina, sistemski zahtjevi su nešto veći nego za prethodnu verziju. Obrada slika veće rezolucije bi trebala raditi znatno brže, zavisno o broju raspoloživih jezgri procesora.

Osim performansi, Paint.NET 4.0 donosi i novo redizajnirano sučelje, no svi koji su već koristili ovaj program ili slične programe vjerojatno će se vrlo brzo snaći u  Pain.NET-u.

Sučelje je čisto i pregledno, a putem tabova korisnici mogu raditi na više slika istovremeno. Naravno, program i dalje podržava rad u slojevima. Tu su i dalje standardni alati za podešavanje boja, svjetline, kontrasta, zasićenosti, alat za izrezivanje dijela slike, alat za dodavanje teksta, kao i mogućnost dodavanja filtra ili efekata na slike i fotografije.

Ne može se reći da će Paint.NET 4.0 zadovoljiti napredne korisnike, koji mogu koristi Photoshop ili besplatnu alternativu GIMP, no za gore navedene potrebe može sasvim dobro poslužiti. Velika prednost programa je što je vrlo malen, tako da njegovo učitavanje traje nekoliko trenutaka.

Instalacijsku datoteku programa možete preuzeti s ove stranice, no napominjemo da novu verziju mogu koristi oni koji posjeduju barem dual-core procesor i Windowse 7 ili 8. Oni koji koriste starije verzije Windowsa mogu preuzeti verziju 3.5.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here