Ovog tjedna Google je najavio novu verziju Androida 5.0 Lollipop, koji će premijeru imati na Nexus 9 tabletu i Nexus 6 pametnom telefonu, čiji se dolazak na tržište očekuje početkom slijedećeg mjeseca.

Google Nexus

Android 5.0 Lollipop, osim na Nexuse nove generacije, doći će i na Nexus uređaje iz prethodnih godina i to za:
– Nexus 4
– Nexus 5
– Nexus 7 (2012 i 2013)
– Nexus 10.

Motorola

Motorola je potvrdila na svom službenom blogu kako će Android 5.0 izaći za:
– Moto X (1 i 2 generacije)
– Moto G (1 i 2 generacije)
– Moto G s 4G LTE
– Moto E
– Droid Ultra, Droid Maxx i Droid Mini

Sony

Sony je također službeno objavio kako će svi uređaji iz Xperia Z serije dobiti nadogradnju (Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact i Xperia Z3 Tablet Compact)

HTC

Jeff Gordon iz HTC-a je potvrdio Android 5.0 za HTC One, HTC One (M8),  i prema toj najavi nadogradnja bi trebala biti dostupna u roku od 90 dana od izlaska, dakle do početka veljače iduće godine.

Od ostalih proizvođača samo je Nvidia potvrdila da će Shield tablet dobiti ovu verziju Androida  i to vrlo brzo.

LG

LG je potvrdio dolazak Android 5.0 OS-a za svoj aktualni flagship LG G3, a nadogradnja bi trebala biti dostupna do kraja ove godine. Vijesti su objavili na službenom Facebook profilu u Njemačkoj. Nedugo nakon G3 modela, Lollipop bi trebao doći i za LG G2.

Tvrtka je službeno potvrdila kako nova verzija stiže već od idućeg tjedna  (17.studenog) i to u Poljskoj, dok bi ostale regije trebale dobiti nadogradnju ubrzo nakon toga. Dr. Jong-seok Park direktor LG-jevog mobilnog odjela je izjavio kako će Android Lollipop G3 vlasnicima donijeti nove značajke i poboljšati mobilno iskustvo na, što će unaprijediti ovaj mobilni uređaj i napraviti ga boljim nego sad.

Samsung

Samsung je dugo šutio oko dolaska ove verzije Androida za svoje uređaje, no izgleda da su nadogradnje već krenule. Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) je već počeo primati novi firmware u nekim državama Europe, tvrdi Sammobile.

Iako još nije službeno, mnogo izvora tvrdi da će Galaxy Note 3 i 4 phableti, kao i prošlogodišnji flagship Galaxy S4 dobiti nadogradnju na Lollipop u idućih nekoliko tjedana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here