Samsung galaxy s5

Nakon sinoćnjeg službenog predstavljanja Samsung Galaxy S5, na kojem nije bilo previše govora o samom hardwareu uređaja, upravo su stigle i službene specifikacije. Prema dostupnim podacima, neke glasine vezane za hardware su se pokazale potpuno pogrešne (2K zaslon i autentifikacija šarenicom oka). S druge strane Sammobile je početkom mjeseca dao poprilično točne informacije o tehničkim karakteristikama.

Samsung Galaxy S5 – Specifikacije uređaja

Zaslon je nešto veći nego u prethodnika, dakle radi se o 5.1 inčnom Super AM-OLED Plus zaslonu rezolucije 1920 x 1080 px. Procesor je Qualcomm Snapdragon 801 2.5GHz s četiri jezgre. Iako je bilo govora da će Galaxy S5 imati 3 GB RAMa, uređaj će ipak imati samo 2 GB.

S stražnje strane je 16 MP kamera s dual LED osvjetljenjem, dok je s prednje strane kamera od 2.1 MP. Baterija ima kapacitet 2800 mAh i trebala bi izdržati do 21 sata razgovora. Dimenzije su 72.5 x 142 x 8.1 dok je težina 145 grama (s baterijom). Interna memorija za pohranu podatka je 32 GB, na verziji SM-G900A. Samsung još nije dao informacije o količini memorije na ostalim modelima.

Galaxy S5  će doći, kao što smo i pretpostavljali, s Android 4.4.2 OS-om i biti će raspoloživ od 11. travnja.

Kako će uređaj izgledati možete vidjeti u priloženoj galeriji:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here