Nexus 9 Tablet HTC

Prema očekivanjima Google je danas predstavio Nexus 9 tablet, no za razliku od ostalih proizvođača koji obično održavaju press evente kada predstavljaju novi proizvod, Google je novi Nexus tablet predstavio putem članka na blogu.

Nexus 9 će biti konkurencija iPad Air-u

Nova generacija Nexus-a će biti velika konkurencija Applovom iPad Air-u, no i Microsoftovom Surface Pro 3 tabletu. Uz tablet će dolaziti i posebna magnetska tipkovnica koja se može saviti u dva smjera, što će omogućiti korištenje ovog uređaja kao prijenosnog računala.

Novi Android će se zvati Lolipop

Kao što je bio slučaj i prethodnih godina,  Nexus 9 će biti prvi uređaj s novom verzijom Androida koji će imati naziv Android 5.0 Lollipop (do sada znan kao Android L). Za izradu tableta zadužen je tajvanski HTC, koji se na ovaj način vraća ne tržište tableta nakon pune 3 godine.

Mogućnost prednarudžbe će biti moguća od prekosutra, dok bi prvi vlasnici svoj primjerak trebali dobiti 3. studenog. Osim putem Google Play trgovine, Nexus 9 će se prodavati i putem maloprodajnih kanala.

Nexus 9 verzije i specifikacije

Dolaze 3 verzije ovog tableta, 16 GB, 32 GB i 32 GB s LTE konekcijom. Cijena 16 GB verzije je 312 €, 32 GB 375 €, dok će za najskuplju verziju, ovu s 32 GB memorije i LTE podrškom,  trebati izdvojiti 468 €. Dakle, po cijenama ovo je najskuplji Nexus tablet do sada.

Zaslon dijagonale 8.9 inča ima rezoluciju 2047 x 1535 px (omjer 4:3). Unutar kućišta nalazi se 64bitni Tegrin K1 chipset i 2 GB radne memorije. Baterija bi trebala izdržati do 9 sati korištenja. HTC je uređaj oplemenio s HTC Boom Sound tehnologijom koju smo upoznali na HTC One uređajima.

Kad smo već kod novih tableta, ovoj vijesti dodajmo da i Apple sutra održava svoj event na kojem će biti predstavljeni, između ostalog, iPad Air 2 tableti.

Osim tablete Google je danas predstavio i novi Nexus 6 pametni telefon.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here