LG G2

LG je na konferenciji održanoj jučer u New Yorku predstavio LG G2 pametni telefon, dijagonale zaslona od 5.2 inča.

Ovo je ujedno i prvi uređaj u koji je ugrađen novi Snapdragon 800 četverojezgreni procesor na 2.26 GHz. Radi se o trenutno najbržem procesoru za mobilne telefone koje bi trebao davati vrhunske performanse.

Još jedna zanimljivost je vezana za ovaj telefon, a to je da su tipke za paljenje i podešavanje glasnoće smještene na stražnjoj strani uređaja, što omogućava lakše podešavanje glasnoće tona slušalice prilikom razgovora.

5.2″ zaslon u Full HD rezoluciji

Iako je dijagonala zaslona dosta velika – 5.2 inča, njena širina je samo 2.7 inča, što bi prema riječima proizvođača, trebalo olakšati korištenje s jednom rukom. Rezolucija zaslona je 1080×1920 px (423 PPI).

LG G2 kamera, memorija i baterija

Od ostalih karakteristika treba svakako izdvojiti 13MP kameru s optičkom stabilizacijom slike, koja radi čak i prilikom korištenja digitalnog zooma. Za video pozive vlasnici će imati na raspolaganju i 2.1 MP prednju kameru.

Što se tiče gigabajta tu ovako stoje stvari – 2 GB radne memorije i 16 ili 32 GB prostora za pohranu podatka, no memorija se neće moći proširiti putem SD kartica.

Kako bi se nahranila zvijer od procesora i veliki zaslon potrebna je i velik kapacitet baterije, pa će tako ovaj uređaj imati bateriju kapaciteta od čak 3 000 mAh, koja je do sada bila rezervirana uglavnom za tablete.

Operativni sustav

LG G2 će dolaziti s Android 4.2.2 OS-om, koji će biti oplemenjen s inovativnim LG-jevim sučeljem. Za sada nema najava o mogućoj nadogradnji na najnoviji Android 4.3, iako neki novi uređaji su već dobili nadogradnju na ovaj OS.

G2 je prvi uređaj LG uređaj koji je nije lansiran pod Optimus brandom, a trebao bi predstavljati konkurenciju vodećim uređajima drugih proizvođača, prvenstveno Samsunogovom Galaxy S4, HTC One i novom Moto X.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here