Samsung Galaxy S10, S10+ i S10e ekran

Samsung je nedavno pokrenuo Android 10 Beta program za Galaxy S10, dok bi finalna verzija trebala izaći krajem ove ili početkom iduće godine. Ova nadogradnja dolazi i s novim One UI 2 sučeljem koje donosi neke preinake u odnosu na prethodnu verziju.

Na Twitteru je objavljena informacija da kamera u One UI 2 beta može snimati do ISO 3200 nivoa osvjetljenja, dok usporedbe trenutni softver na Galaxy S10 i S9 telefonima u Pro načinu snimanja dozvoljava osvjetljenje ISO 800.

Ovo znači, da ćete nakon nadogradnje softvera moći snimati fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja bez potrebe da uključujete night mode. Ovakve fotografije će biti zrnatije ali ćete moći dobiti znatno svjetliju fotografiju.

Istovremeno, vrijeme ekspozicije je povećano s 10 na 32 sekunde. Što je duže blenda otvorena to će primiti senzor primiti više svijetla, odnosno više detalja. Kod ovakvog fotografiranja idealno je da je objekt snimanja potpuno miran i da koristite nekakav stativ kako bi dobili kvalitetne fotografije noćnog neba ili krajolika u tamnim uvjetima.

Slow motion videa i na prednjoj kameri

Još jedna novina su i  slow motion selfiji kakve imamo na Appleovom iPhonu koje oni nazivaju “slofies”. Dakle, sada će biti moguće snimati i prednjom kamerom u usporenom načinu snimanja videa.

Sammobile je objavio ovu vijest i da takvi videozapisi nisu još fluidni, no to bi trebalo biti ispravljeno u finalnoj verziji One UI 2.0  odnosno Androida 10 za Galaxy S10.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here