Xperia Z3 i Z3 Compact

Sony je na IFA 2014 sajmu u Berlinu predstavio nekoliko novih uređaja. Kao što je i najavljeno, predstavljen je novi model u flagship seriji Z, Sony Xperia Z3, a uz nju i manja verzija Xperia Z3 Compact.

Xperia Z3

Prema očekivanjima Xperia Z3 će imati 5.2 inčni IPS zaslon, full HD rezolucije, dok se unutra telefona nalazi quad-core 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801 i Adreno 330 grafički čip. Sony Xperia Z3 opremljena je s 3 GB RAM-a i 16 ili 32 GB interne memorije, a tu je podrška i za SD kartice.

Sony Xperia Z3

Kamera nije unaprijeđena u odnosu na Z2 model, dakle i ovaj smartphone ima 20.7 MP kameru koja osim fotografija može snimati i 4K video zapise, dok se s prednje strane nalazi 2.2 MP kamera za video pozive. Prednja kamera može snimati i video zapise do u full HD (1080p) rezoluciji.

Uređaj je opremljen već standardnim konekcijama za high-end segment: LTE, Bluetooth 4.0, NFC, 3G HSPA i Wi-Fi. Baterija ima kapacitet od 3100 mAh, a prema specifikacijama Sonyja trebala bi izdržati 890 sati u stand-by modu, odnosno 14 sati razgovora. Kupci će moći odabrati između crne, bakrene, srebrne i zelene varijante.

Xperia Z3 Compact

Manja verzija Sony Xperia Z3 Compact ima 4.6 inčni zaslon u HD (720p) rezoluciji. Chipset je isti kao i na većem modelu, no ovaj model ima 2 GB radne memorije i isključivo 16 GB prostora za pohranu podatka. Obje kamere kao i mogućnosti za povezivanje su iste kao i na gore navedenom modelu. Sony Xperia Z3 Compact će se prodavati u crnoj i bijeloj boji.

Prodaja oba modela kreće istovremeno tijekom ove jeseni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here