Kaspersky Cleaner sučelje

Kaspersky Cleaner je još jedan u nizu alata za čišćenje svakojakog smeća u Windowsima. Program omogućava da se s samo s jednim klikom očiste sve junk datoteke koje guše vaše računalo, izbrišu kolačići web preglednika i podese programi koji se podižu prilikom startanja Windowsa.

Inače, tvrtka Kaspersky Lab koja je razvila ovaj program je tvorac popularnog antivirus programa Kaspersky Internet Security.

Kaspersky Cleaner ima minimalističko sučelje i iznimno je jednostavan za korištenje. Nakon pokretanja dovoljno je započeti skeniranje sustava putem opcije „start scan“ i nakon skeniranja popraviti probleme s opcijom „fix now“. Neke promjene će biti napravljene odmah, a neke tek nakon resetiranja Windowsa.

Dobra stvar je što imate i opciju za vraćanje „roll back changes“ ukoliko primijetite neki problem nakon korištenja Kaspersky Cleanera.

Napredniji korisnici mogu se poigrati s opcijama skrivenim ispod četiriju ikona na glavnom prozoru. Tu se nalaze već dobro znane postavke iz sličnih programa gdje možete podesiti razno razne opcije vezane za operativni sustav i njegovo čišćenje. Tu se još nalazi i modul za odabir opcija privatnosti za nove Windowse 10 putem kojih možete zabraniti na Windowsi javljaju Microsoftu razne telemetrijske podatke.

Moram priznati da je ovo jedan od zanimljivijih programa ove namjene i predstavlja solidnu alternativu CCleaneru i Glary Utilities po mnogima najboljim programima za čišćenje i optimiziranje OS-a.

Kaspersky Cleaner možete preuzeti s ove straniceno važno je istaknuti da se još uvijek radi o beta verziji koja još nije u potpunosti testirana i moguće su neželjene posljedice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here