KIS 2013

Kaspersky Internet Security 2013 je sigurnosni paket koji pruža sve što je potrebno za zaštitu operativnog sustava.

Ovaj paket sadrži, osim klasičnog antivirus modula, par korisnih dodataka kao što su anti-spam i anti- phishing moduli, roditeljsku zaštitu i vatrozid.

Također sadrži i modul Safe Money koji omogućava bezbrižno upisivanje lozinki i korisničkih imena za vrijeme on-line kupnje, kao i  virtualnu tipkovnicu koja služi da keylogger programi  za praćenje upisanog sadržaja ne bi pamtili upisane podatke.

Sučelje

Sučelje Kaspersky Internet Security 2013 je solidno posloženo, s glavnom pločom koja prikazuje status zaštite operativnog sustava, poviše koje se nalazi 9 ikona koje vode na razne opcije ovog programa. Naravno, tu su ikone za pokretanje skeniranja, pokretanje nadogradnje antivirus baze, kao i ikona za virtualnu tipkovnicu i Safe Money modul.

Skeniranje i detekcija

Samo skeniranje operativnog sustava traje nešto duže nego kod ostalih sličnih antivirus alata, no detekcija zloćudnog koda je na vrlo visokoj razini.

Skeniranje kompletnog operativnog sustava nam je trajalo oko 45 minuta, a za zadatak Kaspersky Internet Security 2013 je imao skenirati oko 48 GB podataka tj. nešto manje od 150 000 datoteka na sistemskom disku. Također, za svaku pohvalu je što nova verzija ima nešto manji postotak zauzeća radne memorije prilikom rada.

Kaspersky Internet Security 2013 pruža solidnu zaštitu, uz dodatak par korisnih dodataka, tako da  ovaj program zaslužuje solidnu ocjenu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here