CCleaner 5.0 redizajnirano sučelje

Nakon nekoliko tjedana provedenih u beta fazi, CCleaner 5.0 je došao do svoje završne verzije koja se od ovog tjedana može besplatno preuzeti s službene stranice.

Sučelje je potpuno redizajnirano u odnosu na prethodne verzije, iako je raspored svih opcija ostao isti, tako da prelazak na novu verziju je potpuno bezbolan. Kao i mnogi drugi programi za nove verzije Windowsa, i CCleanerovo novo sučelje je dizajnirano minimalistički u skladu s Modern UI.

Osim osvježenog izgleda, 5-ta verzija najpopularnijeg „čistaća“ za Windowse donosi i bolju podršku za Google Chrome web preglednik. Svi korisnici Chromea će biti zadovoljni s opcijom da putem CCleanera mogu upravljati s dodacima za Chrome.

Programeri tvrde da ova verzija ima unaprijeđenu arhitekturu što bi trebalo poboljšati i same performanse programa, a od ostalih poboljšanja tu je i bolja podrška za 64bitne verzije Windowsa 8/8,1 i 10. Piriform je poradio i na stabilnosti programa i detekciji točaka i promjena u system restoreu.

Najavljen je i novi Disk Analyzer alat za detekciju koje datoteke i mape zauzimaju najviše mjesta na računalu.

Osim klasične instalacijske datoteke za Windowse, korisnici mogu preuzeti i portable verziju ovog programa, koja je također freeware, a oni koji žele nešto više mogu kupiti  i PRO verziju koja nudi detekciju u stvarnom vremenu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here