Glary Utilities one-click maintenance

O starijoj verziji programa Glary Utilities smo pisali prije par godina, a u proteklo vrijeme program je nekoliko puta nadograđen.

Prvo da ponovimo čemu služi Glary Utilities. Program u sebi sadrži razne alate za popravljanje, ubrzavanje i održavanje Windowsa. Opremljen je alatima za čišćenje junk datoteka, popravljanje stavki u registru, pronalazak i brisanje duplih datoteka, čišćenje povijesti web preglednika.

Od ostalih alata tu je i start-up manager koji služi za podešavanje programa koji se podižu s Windowsima,  alat za deinstaliranje softwarea, kao i mogućnost brisanja starih shortcutova.

Glary Utilities 5.24.

Aktualna verzija Glary Utilities 5.24. ima novo moderno sučelje. Za veliku većinu korisnika dovoljno je povremeno pokrenuti one-click maintenance i program će automatski obaviti sve gore navedene procese.

Tko želi može odabrati i Advanced Tools opciju i pokrenuti točno željeni alat. Iako na prvi pogled u ovoj kartici postoje brojne opcije one su biti prečac prema defaultnim postavkama u samim Windowsima – poput pristupa opciji za backup, pristup vraćanju sustava i sl.

Još jedna zanimljiva i korisna opcija u Glary Utilitiesima je provjera ažuriranja softwarea, putem koje će program pregledati instalirane programe na računalu i javiti vam ukoliko postoji novija verzija.

Glary Utilities je besplatan za korištenje za privatne korisnike i možete ga preuzeti s Glarysoft stranice. Kao alternativu ovom programu preporučujemo da, ukoliko već niste, isprobate CCleaner ili Slimcleaner koji su vrlo slični Glary Utilitiesu.

Komentiraj ovaj članak