Glary Utilities one-click maintenance

O starijoj verziji programa Glary Utilities smo pisali prije par godina, a u proteklo vrijeme program je nekoliko puta nadograđen.

Prvo da ponovimo čemu služi Glary Utilities. Program u sebi sadrži razne alate za popravljanje, ubrzavanje i održavanje Windowsa. Opremljen je alatima za čišćenje junk datoteka, popravljanje stavki u registru, pronalazak i brisanje duplih datoteka, čišćenje povijesti web preglednika.

Od ostalih alata tu je i start-up manager koji služi za podešavanje programa koji se podižu s Windowsima,  alat za deinstaliranje softwarea, kao i mogućnost brisanja starih shortcutova.

Glary Utilities 5.24.

Aktualna verzija Glary Utilities 5.24. ima novo moderno sučelje. Za veliku većinu korisnika dovoljno je povremeno pokrenuti one-click maintenance i program će automatski obaviti sve gore navedene procese.

Tko želi može odabrati i Advanced Tools opciju i pokrenuti točno željeni alat. Iako na prvi pogled u ovoj kartici postoje brojne opcije one su biti prečac prema defaultnim postavkama u samim Windowsima – poput pristupa opciji za backup, pristup vraćanju sustava i sl.

Još jedna zanimljiva i korisna opcija u Glary Utilitiesima je provjera ažuriranja softwarea, putem koje će program pregledati instalirane programe na računalu i javiti vam ukoliko postoji novija verzija.

Glary Utilities je besplatan za korištenje za privatne korisnike i možete ga preuzeti s Glarysoft stranice. Kao alternativu ovom programu preporučujemo da, ukoliko već niste, isprobate CCleaner ili Slimcleaner koji su vrlo slični Glary Utilitiesu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here