Acdsee 8 Pro sučelje programa

ACD Systems je nedavno izbacio nove verzije svojih popularnih programa za pregledavanje, kategoriziranje i uređivanje slika – ACDSee Pro 8 i ACDSee 18.

Što je novo?

Obje verzije sadrže novu opciju pretpregleda slike iz Explorera i pokretanje programa s jednim klikom miša. Dodani su alati za podešavanje osvjetljenja, ekspozicije i kontrasta slike, a sada je moguće napraviti pretpregled slike s određenim filtrom bez da se filter prethodno doda na sliku.

Korisnici imaju pristup ACDSee Cloud servisu na kojem mogu bolje kategorizirati slike u odnosu na prethodnu verziju ovih programa, a moguće je postaviti i nivo zaštite svake slike ili albuma zasebno.

Jača verzija ACDSee Pro 8 osim navedenog podražava i pregled povijesti svih do sada napravljenih izmjena na nekoj slici što omogućava brz povratak ukoliko napravite neku grešku, a program omogućava i preciznije uređivanje slika uz pomoć alata za odabir piksela po njihovoj boji / tonu.

Sučelje je također malo modernizirano i poravnano, tako da ACDSee Pro 8 i ACDSee 18 vrlo pregledno, a svi alati i opcije su dostupni u nekoliko poteza mišem. Unaprijeđena je i navigacija po mapama, no svi oni koji su već koristili ovaj ACDsee neće imati nikakvih problema s snalaženjem u novoj verziji.

Cijena i alternative

Cijena programa je 80 US $ za ACDsee 18, odnosno 200 US $ za ACDSee 8 PRO verziju, što je ipak malo previše za „obične“ korisnike. Ukoliko želite isprobati program, instalacijsku datoteku možete preuzeti s trial stranice ACDSee Systema.

Ako Vam je potrebna besplatna alternativa svakako za uređivanje slika isprobajte Photoscape, a kao preglednik slika preporučamo FastStone Image Viewer i IrfanView koji su mnogo bolji za korištenje od defaultnog preglednika slika u Windowsima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here