Sony Xperia z3 tablet compact prendnja strana

Sony je bio vrlo aktivan na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu. Osim novih pametnih telefona iz Xperia Z serije i novog low-budget smartphonea Xperia E3, predstavljen je i Xperia Z3 Tablet Compact, 8 inčni tablet koji bi trebao biti jedan od najvećih konkurenata Googleovom Nexus 7 i Appleovom iPad  mini tabletu.

Xperia Z3 Tablet Compact – Specifikacije

Dakle, radi se o tabletu dijagonale zaslona od 8 inča, koji ima rezoluciju 1200 x 1920 px, što daje nekih 283 PPI. Unutra se nalazi četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 801 procesor na 2.5 GHz i 3 GB radne memorije. Vlasnici će imati na raspolaganju 16 GB interne memorije i do 128 GB memorije na SD kartici.

Ukoliko poželite opaliti koju fotografiju i to ćete moči napraviti s Xperia Z3 Tablet Compact tabletom jer s stražnje strane se nalazi 8 MP kamera s Exmor RS senzorom  koja može snimati i 1080p video zapise, a za video pozive tu je i prednja 2.2 MP kamera. Baterija ima kapacitet od 4500mAh.

Sony je odlučio ovaj uređaj opremiti i s podrškom PS4 Remote Play, odnosno omogućiti streamanje video igara s PlayStationa 4 putem bežične kućne mreže. Što se tiče softwarea, Xperia Z3 Tablet Compact dolazi s Android 4.4 operativnim sustavom.

Kao i ostali ovogodišnji smartphoni u Xperia Z seriji ili Samsungov Galaxy S5 i ovaj tablet ima IP68 certifikat koji garantira vodonepropusnost do 1 m dubine i otpornost na prašinu.

Tablet kreće u prodaju već krajem ovog mjeseca po cijeni od oko 400 € za Wi-Fi verziju, odnosno oko 500 € za 4G LTE verziju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here