Google Nexus 7 Tablet

Još početkom travnja stigle su prve neslužbene informacije kako će tijekom ovoga ljeta Google na tržište izbaciti novu generaciju Nexus 7 tableta. Tablet je službeno predstavljen prije otprilike mjesec dana, a na tržištu u SAD-u se pojavio odmah nakon predstavljanja.

Nexus 7 cijene

Mjesec dana nakon predstavljanja, ovaj tablet je dostupan i na nekim europskim tržištima – u Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Velikoj Britaniji. Cijena modela s 16 GB prostora za pohranu podatka je 229 €, dok za model s duplo više prostora je potrebno izdvojiti 40 € više. Nexus 7 se u navedenim državama može kupiti putem Google Play trgovine, baš kao i Nexus 4 telefon koji se odnedavno prodaje po znatnoj nižoj cijeni.

Nexus 7 Specifikacije

Iz samog naziva se može zaključiti da se radi o 7 inčnom tabletu, rezolucije zaslona 1920 x 1200 px. Nexus 7 je opremljen Qualcomm Snapdragon S4Pro procesorom s četiri jezgre radnog takta od 1.5 GHz, 2 GB radne memorije, Li-Ion baterijom kapaciteta 3950 mAh, 5 MP stražnjom kamerom, prednjom kamerom od 1.2 MP, a kao što je već navedeno, prodaje se u dvije verzije – 32 i 64 GB.

Dimenzije Nexusa 7 su 200 x 114 x 8.7 mm, dok je težak 290 g. Google je u ovaj tablet instalirao i trenutno najnoviji Android 4.3 Jelly Bean OS.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here