Xperia evolucija pametnih telefona do 2018 godine

Nakon ukidanja Xperia Z serije, isto će se dogoditi Xperia M i C serijama pametnih telefona, što znači da će ubuduće svi Sony Android pametni telefoni imati oznaku Xperia X.

Ovu vijesti je prenio XperiaBlog, pozivajući se na neke od izvora iz Azije koji su objavili prezentacijski plan razvoja tvrtke do 2018. godine. No ovo ne znači da će Sony imati u ponudi samo jedan uređaj, jer u novoj X seriji već su najavljeni neki modeli za tekuću godinu. Promovirati će se i novi vizualni identitet s slovom X u prvom planu.

Sony je prijašnjih godina gotovo svaki mjesec izbacivao nove modele, no sada već neko vrijeme osim Xperia X serije nema najavljenih novih smartfona. Neki izvori su čak objavili kako će tvrtka prestati proizvoditi pametne telefone i okrenuti se drugim uređajima s obzirom da su prošle godine imali popriličan rast prodaje u ostalim segmentima, dok je prodaja pametnih telefona drastično pala.

Tako prema podacima za prvi kvartal ove godine Sony je od prodaje telefona zaradio oko 183 milijuna japanskih jena, dok je u istom razdoblju prošle godine zaradio 295 milijuna jena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here