iPad mini 2

Osim iPad Aira, Apple je na svom sinoćnjem  eventu predstavio i drugu generaciju iPad mini tableta. Najveća razlika u odnosnu na prethodnu generaciju je Retina zaslon, rezolucije 2048 x 1536 px. Gustoća piksela je tako skočila s 163 ppi na  326 ppi pa je razlika u prikazu itekako vidljiva.

Inače ovaj zaslon se nalazi na svim novijim Appleovim uređajima – iPhoneu 4 i novijima, četvrtoj generaciji iPod Toucha, 10 inčnom iPadu i na nekim MacBook Pro prijenosnicima.

Osim zaslona, i ovaj tablet je nabildan s 64-bitnim A7 procesorom, dok su dimenzije ostale iste kao i kod iPada mini prve generacije. Novi iPad mini će biti konkurencija ponajprije Google Nexus 7 tabletu i Samsug Galaxy tabletima.

iPad mini cijena

Početna cijena ovog iPada mini je 399 US $ za model s 16 GB prostora (WiFi konekcija), dok za najskuplji model s 128 GB prostora (Wifi i LTE) potrebno je izdvojiti čak 829 US $. Uređaj bi trebao biti raspoloživ tijekom studenog.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here