Sony Xperia XZ2 Premium na stolu

Nakon što je Sony na ovogodišnjem Mobile Word Congressu predstavio Sony Xperia XZ2, tvrtka je ovog tjedna predstavila i jaču inačicu Sony Xperia XZ2 Premium koja bi trebala krenuti u prodaju početkom ovog ljeta.

Premium verzija dolazi s nešto većim ekranom 5.8“, veće rezolucije – 4K, dok osnovna inačica ima 5.7“ ekran u Full HD+ rezoluciji.

Osim ekrana najveća razlika je u kameri jer XZ2 Premium dolazi s dvije stražnje kamere, a ovo je po prvi put da se Sony odlučio na takvo nešto. Poznato je dodatna kameru proizvođači koriste za razne namjene pa tako Samsung i Apple koriste dodatnu tele foto leću za dobivanje efektnih portreta, dok primjerice LG koristi širokokutnu leću.
Sony se, poput Huaweia, odlučio na 12MP crno-bijeli senzor uz dodatak 19 MP kolor senzora.

Snimanje fotografija u uvjetima slabog osvjetljenja omogućeno je ISO osjetljivosti 51200. Za fotografiju je zadužen AUBE slikovni procesor koji kombinira podatke dobivene iz obje kamere i pretvara ih u fotografiju vrhunske kvalitete. Prednja kamera koristi 1/ 3,06” Exmor RS senzor s širokokutnom lećom otvora F 2.0. Osim fotografija, Sony se pohvalio i s 4K HDR video snimanjem.

Silver verzija telefona

Od hardvera tu je naravno Snapdragon 845 čip i 6 GB radne memorije, 3540 mAh baterija i 64 GB UFS interne memorije kao i podrška za microSD kartice, dok je softver Android 8.0 Oreo.

Sony Xperia XZ2 Premium će biti dostupna u crnoj (Chrome black) i srebrnoj (Chrome sliver) varijanti. Cijena je trenutno nepoznata, no sigurno neće biti mala s obzirom da je za „običnu“ Xperia XZ2 potrebno izdvojiti oko 6000 kn.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here