Sony Xperia Z2 Boje

Na MWC 2014 sajmu i Sony je predstavio svoj novi pametni telefon iz Xperia serije uređaja, Xperia Z2. Tako je model Xperia Z1, koji je tek nedavno došao na tržište, već dobio svog nasljednika.

I Sony Xperia Z2 ima isti monolitni dizajn kao i Z i Z1 modeli, no dijagonala zaslona je sada 5.2 inča (dok prethodna dva modela imaju zaslon dijagonale od točno 5 inča).

Sony Xperia Z2 – Specifikacije

Iako je dizajn ostalo isti, Xperia Z2 je u unutrašnjosti poprilično izmijenjena. U pametni telefon je ugrađen quad-core Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974AB procesor na 2.3 Ghz. 21.7 MP kamera ima 1/2.3-inčni senzor koji može snimati 4K video zapise. Za razliku od Samsunga koji je Galaxy S5 opremio s 2 GB radne memorije, Sony je u svoj vodeći uređaj dodao još 1 GB rama, dakle radi se o 3 GB RAMa ukupno.

Nova značajka je Timeshift video koja omogućava snimanje video zapisa u 120 fps na koja se onda može slow motion efekt. Kao i svi uređaji iz Xperia Z serije i ovaj uređaj je otporan na prašinu i vodonepropustan, a Sony je ugradio i novi STM10 audio sustav s tehnologijom za uklanjanje pozadinskih šumova.

Sony Xperia Z2 stiže na svjetska tržišta tijekom idućeg mjeseca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here