HTC One M8

Danas je službeno predstavljen HTC One  (M8), nasljednik prošlogodišnjeg flagship modela One. Dakle, naziv pod kojim će se i prodavati ovaj pametni telefon je upravo HTC One  (M8), a ne HTC One 2, kao što je bilo najavljivano.

Tajvanska tvrtka je ovaj model opremila s čvršćim kućištem, nešto većim zaslonom i otmjenijom završnom obradom odnosno teksturom. Što se tiče softwarea, One M8 će dolazi s Android 4.2.2 KitKat operativnim sustavom i HTC Sense 6.0 sučeljem.

HTC One  (M8) će ove godine imati žestoku konkurenciju, poput Samsung Galaxyja S5, Sony Xperije Z2 i LG-ovog G3 čija se službena najava još očekuje.

HTC One M8 značajke

Dizajn i izrada

Metalni poklopac se na novom modelu proteže preko stranica telefona, koje su prije bile plastične što daje dodatnu čvrstoću. Dugmad za kontroliranje glasnoće zvuka su robusnija, dok je utor za slušalice prebačen s vrha na dno.

Debljina uređaja je također smanjena tako da One  (M8) je malo mršaviji – 9.3 mm i zaobljeniji u odnosnu na prethodnika.

Novi One M8 dolazi u tri različite boje –  arctic silver (u kojoj je dolazio i originalni HTC One), amber gold i gunmetal grey.

Težina uređaja je 160 g, tako da je teži od iPhonea 5S i Samsung Galaxy S5, no nešto je lakši od Sony Xperije Z2.

Kao što je i navedeno, zaslon ima dijagonalu od 5 inča, a radi se o Super LCD 3 panelu, 1080p full HD rezolucije 1080×1920 px (440 ppi) . Ispod zaslona se nalaze HTC  BoomSound zvučnici prekriveni rešetkastim poklopcem. Oni su za 20 % veći nego kod prethodnika i prema tvrdnjama proizvođača, trebali bi davati kvalitetniji zvuk.

Hardware

Unutar uređaja se nalazi quad-core Snapdragon 801 procesor na 2.3 GHz, 2 GB radne memorije i 16 GB ili 32 GB (zavisno o modelu) prostora za pohranu podataka. Taj prostor će se moći i dodatno proširiti putem microSDXC do čak 128 GB.

Baterija ima kapacitet 2,600 mAh, a iz HTC-a tvrde da bi trebala trajati do 40 % duže u odnosu na prethodnika, uz pomoć posebnog režima rada za uštedu baterije.

Kamera

HTC One M8 ima dvije stražnje kamere, no druga kamera služi za mjerenje dubine i fokusa, a  putem tih informacija telefon može dodavati nekoliko zanimljivih efekata. I dalje se radi o kameri s UltraPixel senzorom od 4 MP koji, na prošlogodišnjem modelu, nije snimao kvalitetne fotografije u odnosu na konkurenciju.

Što se tiče povezivosti, One M8  je opremljen s 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, DLNA i IR Blaster konekcijama.

Inače, uređaj u prodaju kreće već danas i na svjetskim tržištima za otključani uređaj potrebno je izdvojiti oko 4 600 kn.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here