Render HTC U12+

HTC-u u prošloj godini nisu baš cvjetale ruže. Njihovi pametni telefoni nisu se prodavali prema očekivanjima, a u siječnju su prijavili prihode od mršavih 116.1 milijuna US $ što je za 30% manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Stoga ove godine su odlučili izbaciti manje modela, tako da će tek u drugom kvartalu izbaciti HTC U12+, koji bi trebao biti konkurent Samsung Galaxy S9+.

U12+ bi trebao imati sličan dizajn minimalističkog obruba i nešto manju dijagonalu ekrana od 6 inča u 2960 x 1440 px. Za razliku od Samsunga HTC se odlučio na LCD tehnologiju jer je znatno jeftinija. Unutra bi se trebao nalaziti Snapdragon 845 u kombinaciji s 6 GB radne memorije. Kako sad stvari stoje postojati će dvije inačice – jedna s 64 GB i druga skuplja s 128 GB prostora za pohranu. Kapacitet baterije bi trebao biti 3420 mA.

HTC U12+ će imati dvije selfie kamere s 8 megapikselnim senzorom, dok bi i straga također trebale biti dvije kamere – 12 MP i 16 MP. Otraga bi trebao biti smješten i skener otiska prsta. U12+ će doći s poboljšanom verzijom Edge Sense tehnologije koja bi trebala omogućiti više funkcija koje će se kontrolirati stiskanjem okvira telefona.

Kako sad stvari stoje obični U12 neće ni biti predstavljen zbog gore navedenih razloga, a  U12+ bi trebao krenuti u prodaju u svibnju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here