Samsung Galaxy S8 i Android 8 Oreo logotip

Nova verzija Android 8.0 Oreo za Samsung Galaxy S8 i S8+ već nekoliko dana stiže vlasnicima ovih telefona diljem svijeta, a sada je dostupan i u Hrvatskoj. Sama nadogradnja zauzima oko 1.4 GB, a osim nove verzija Androida donosi i novu verziju 9.0 Samsung Experience sučelja.

Podaci o softveru

 

Što donosi Android Oreo na Galaxy S8:

Kontekstualni prečaci

Neke aplikacije (koje to podržavaju) su dobile kontekstualne prečace koji se aktiviraju dugim pritiskom na ikonu aplikacije. Tu značajku uglavnom podržavaju Googleove aplikacije pa ćete tako primjerice u YouTube aplikaciji na ovaj način brže pristupiti pretplatama i aktualnom sadržaj. Google Chrome s druge ima mogućnost pokretanja nove kartice ili nove anonimne kartice.

Samsung tipkovnica

Samsung tipkovnicaSamsung tipkovnica sada ima četiri teme jakog kontrasta, a uvedena je podrška za GIF-ove, Emoji 5.0 i prečac međuspremnika.

Bolje autonomija baterije

Svi pozadinski servisi sada su limitirani kako bi poboljšali autonomiju baterije.

Kanali obavijesti

Sada možete upravljati obavijestima koje su grupirane u kanale. Ovu značajku podržavaju neke aplikacije.

Rubno osvjetljenje

U postavkama rubnog osvjetljenja možete odabrati bilo koju boju putem birača boja, a dodani su i novi efekti.

Novi satovi za AOD

Dodani su novi satovi za always on zaslon, a isto tako moguće je i podesiti izgled sata na zaključanom zaslonu.

Poboljšana biometrija

Prepoznavanje lica, otiska prsta i šarenice oka moguće je aktivirati isključivo ako je koristite lozinku ili uzorak za zaključani zaslon. Ukoliko ovo nije aktivirano napredna biometrija putem skenera neće raditi u nekim aplikacijama poput Samsung Passa.

Redizajnirani izbornik pretraživanja i o telefonu

Izbornik pretraživanja je redizajniran i sada se pokraj upita nalazi vrijeme pretrage kao i mogućnost uklanjanja povijesti pretraživanja.

U kartici o telefonu bolje se prikazuju informacije o vlasniku, broju modela, serijskom broju i IMEI-u.

Dual Messenger podrška

Android 8 Oreo podržava da duple aplikacije. Primjerice kada aktivirate ovu značajku  vidjeti ćete dvije ikone iste aplikacije u koje onda možete se logirati s različitim korisničkim podacima.

Verzija softvera Android 8 Oreo

Ostale novine

Od ostalih novina treba izdvojiti nove   H-Fi Bluetooth codece, manje promjene u aplikaciji kamere (aktiviranje HDR načina snimanja se preselilo u postavke, dok Bixby vison i Naljepnice su sada označeni tekstom umjesto ikona). Zatim, uvedena mogućnost postavljanja prozirnosti obavijesti i mogućnost odabira bilo koje bolje za pozadinu mape. Oreo za Galaxy S8 ima i sigurnosnu zakrpu iz veljače 2018.

Ukoliko imate problema nakon instalacija ove nadogradnje preporuča se da izbrišite cache particiju, ako i to ne pomogne onda resetirate telefon na tvorničke postavke. Svako prije napravite backup vaših podataka zlu ne trebalo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here