Avast značajke programa

Avast je upravo izbacio antivirusne pakete programa za narednu sezonu koji uključuju Avast Free Antivirus 2016, Avast Internet Security 2016 i Avast Premier 2016. Kao i prethodnih godina Avast Free je besplatno antivirus rješenje za sve privatne korisnike, dok su potonja dva komercijalni programi.

Glavna razlika o odnosu na Avast 2015 je upravitelj lozinkama Avast Passwords koji je dostupan čak i u besplatnoj verziji.

Ovaj alat vam služi za pohranu lozinki lokalno na vaše računalo, a osim toga može vam pomoći u kreiranju jakih lozinki. Podržana je i sinkronizacija lozinki za iOS i Android aplikaciju.

Komercijalne verzije dolaze s SafeZone preglednikom koji služi za zaštitu online transakcija prilikom kupnje na internetu. Zadatak SafeZonea je zaštita od keylogger programa i raznog malwarea.

Osim ovih novotarija, Avast 2016 antivirus ima unaprijeđen alat za skeniranje mreže i routera i daje više detalja o njima.

I dok je prethodna verzija imala određenih problema na av-comparatives.org testu antivirus programa, s novom verzijom Avast se vratio na vrh i stoji rame uz rame s Bitdefenderom, AVG-om i Avirom. I dalje glavna odlika Avasta je malo zauzeće sistemskih resursa, pa se program može koristiti i na starijim konfiguracijama.

Kao i do sada za preuzimanje programa posjetite službenu stranicu Avasta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here